Tolontan, infrant in instanta: A pierdut procesul cu un fost procuror DNA si e bun de plata

Joi, 25 Iunie 2015, ora 11:39
11899 citiri
Tolontan, infrant in instanta: A pierdut procesul cu un fost procuror DNA si e bun de plata
Foto: Ziare.com

Jurnalistul Catalin Tolontan anunta ca a pierdut procesul intentat de fostul procuror DNA Alina Florentina Stoica, in prezent la DIICOT, care l-a acuzat pe redactorul-sef al Gazetei Sporturilor ca i-a ingreunat activitatea profesionala prin articolele publicate. Decizia nu este definitiva.

"Judecatoarea a considerat ca i-am 'incalcat dreptul la reputatie si demnitate' procurorului Alina Stoica, dar a respins cererea acesteia de a sterge pasajele de pe net si de a-i da 200.000 de lei", a scris Catalin Tolontan pe blog.

Acesta anunta ca, miercuri, judecatorul Claudia Stefan de la Judecatoria Sectorului 6 a pronuntat prima sentinta in procesul intentat de Alina Stoica celor doi jurnalisti care au semnat investigatia "Gala Bute" - Tolontan si Mirela Neag.

Fostul procuror DNA a acuzat ca, din pricina articolelor din ziarul de sport, i s-a ingreunat activitatea profesionala ca procuror DIICOT. Alina Stoica a ajuns la directia pentru combaterea crimei organizate si a terorismului la inceputul anului 2014. Intre primavara anului 2012 si luna decembrie 2013 a cercetat ca procuror DNA dosarul Gala Bute.

Alina Stoica a pus pe seama textelor din Gazeta Sporturilor faptul ca unii dintre cei anchetati si unii dintre martori i-au "pus la indoiala buna-credinta si profesionalismul".

Potrivit lui Catalin Tolontan, articolele respective relatau felul in care Alina Stoica, din postura de procuror DNA, a incheiat in luna noiembrie 2013 rechizitoriul "Galei Bute".

"Procurorul a solicitat de la ziaristi despagubiri in valoare de 400.000 de lei. Procesul, la care jurnalistii au fost prezenti la toate termenele procesului, iar procurorul DIICOT, la nici unul, s-a incheiat, judecatoarea Stefan Claudia Constantin decizind ca 'prin articolele publicate de parati a fost incalcat dreptul la reputatie si demnitate' al procurorului, dar respinge 'cererea de chemare in judecata, principala si conexa, ca neintemeiate'.

Instanta a respins cererea procurorului ca pasajele din articolele reclamate sa fie sterse si ca jurnalistii sa nu mai scrie despre ea 'denigrator' in viitor, dar si aceea de a-i plati daune in valoare totala de 400.000 de lei. Sentinta nu e definitiva", mai sustine Tolontan, adaugand ca va face apel, impreuna cu colega sa.

Pagina de Media scrie ca, in urma acestei sentinte, cei doi jurnalisti sunt obligati la plata cheltuielilor de judecata de 4.960 de lei, precum si publicarea deciziei, dupa ce va fi definitiva, atat in editiile electrocenice, cat si print ale Gazetei Sporturilor, Jurnalului National si ProSport, si pe site-urile tolo.ro si gsp.ro.

Procesul a fost intentat de Alina Stoica la finalul anului 2014, la aproape un an de la publicarea articolelor si de la plecarea de la DNA, dupa infirmarea rechizitoriului.

F.N.

Eveniment Quarterly Report

Decizia în cazul lui Dumitru Buzatu, amânată de instanță pentru a doua oară. Avocat: ”Încă mai caut probele”
Decizia în cazul lui Dumitru Buzatu, amânată de instanță pentru a doua oară. Avocat: ”Încă mai caut probele”
Curtea de Apel Iaşi a amânat pentru vineri, 29 septembrie, pronunţarea deciziei în cazul lui Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru luare de mită. Este a doua oară când magistrații...
PSD a adus șef nou la filiala Vaslui, din alt județ: „După acest pumn în plex trebuie să fim primii la grila de start și la finish”
PSD a adus șef nou la filiala Vaslui, din alt județ: „După acest pumn în plex trebuie să fim primii la grila de start și la finish”
Europarlamentarul şi preşedintele PSD Bacău Dragoş Benea noul coordonator al organizaţiei judeţene a PSD Vaslui, a declarat joi, 28 septembrie, că există lucruri de schimbat în interiorul...
#Catalin Tolontan proces Alina Stoica, #Tolontan pierdut proces DNA, #Tolontan investigatie Gala Bute , #DNA