Ce spune Udrea despre implicarea lui Traian Basescu in Gala Bute

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 11:09
7577 citiri
Ce spune Udrea despre implicarea lui Traian Basescu in Gala Bute
Foto: Digi 24

Elena Udrea a sustinut ca Traian Basescu nu a participat, in sedinta de guvern din 2011 in care s-au luat decizii legate de organizarea Galei Bute, la discutiile despre acest subiect.

Seful statului a fost prezent la acea sedinta a Executivului, dar a plecat in momentul in care au inceput discutiile despre organizarea Galei Bute.

Fostul ministru al Turismului a facut declaratia, in Parlament, miercuri dimineata, cand a mers in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, pentru a le cere colegilor sa dea aviz favorabil solicitarii DNA de incuviintare a inceperii urmaririi penale, lucru care s-a si intamplat.

Deputatii juristi au avizat urmarirea penala a Elenei Udrea fara dezbateri

Intrebata ce a spus fostul presedinte la sedinta de guvern in care s-a aprobat ordonanta prin care Ministerul Turismului a putut participa, presupus in mod ilegal, la organizarea Galei Bute, Udrea a raspuns: "Nu-mi amintesc sedinta detaliata, dar sigur presedintele nu a fost la discutiile legate de la Gala Bute".

Deputatul a subliniat ca nu si-a dorit decat sa il vada pe campionul Lucian Bute boxand acasa, fiind acuzata, de patru ani, inclusiv ca a luat spaga.

"De patru ani de zile auzim ca, in Gala Bute, Udrea ar fi luat spaga... nici procurorii nu spun acum asa ceva. Nu am vrut decat sa aiba loc meciul lui Bute la Bucuresti si am facut mai mult efort decat alti ministri care si-ar fi dorit acelasi lucru", a precizat ea.

Sefa autosuspendata a PMP a spus ca nu vrea sa intre pe fondul cauzei, pentru ca se afla sub control judiciar si nu trebuie sa discute prea multe despre dosar. "Stiu ca adversarii mei abia asteapta sa fac o greseala", a continuat ea.

Contactat marti de Libertatea si rugat sa vorbeasca despre cazul Elenei Udrea, Traian Basescu a spus ca nu vrea sa comenteze si ca se simte foarte bine in mijlocul familiei.

Cum reactioneaza Traian Basescu la scandalul in care este implicata Elena Udrea

Comisia Juridica din Camera Deputatilor a avizat pozitiv, miercuri, cererea DNA de incuviintare a inceperii urmaririi penale fata de Elena Udrea, in dosarul Gala Bute.

Raportul juristilor va ajunge in plenul Camerei Deputatilor, unde va fi supus votului, iar DNA isi va putea continua cercetarile, in cazul in care parlamentarii ii da unda verde.

Elena Udrea promite un serial cu politicieni si oameni de presa

DNA a cerut, luni, avizul Camerei Deputatilor pentru inceperea urmaririi penale a Elenei Udrea, dupa ca a facut 18 perchezitii in dosarul Gala Bute, in care au fost sesizate noi infractiuni de coruptie.

DNA cere aviz pentru inceperea urmaririi penale a Elenei Udrea

In comunicatul remis presei de DNA se precizeaza ca deputatul Elena Udrea este acuzat de abuz in serviciu, tentativa de folosire a unor documente sau declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene, precum si de folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Faptele au legatura cu atribuirea si folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, in perioada 2010 - 2012.

Eveniment Quarterly Report

Nou sondaj pe tema intenției de vot. PSD, lider detașat. PNL și AUR se bat pentru locul doi, USR este pe patru
Nou sondaj pe tema intenției de vot. PSD, lider detașat. PNL și AUR se bat pentru locul doi, USR este pe patru
Jumătate dintre cei chestionaţi în cadrul unui Sondaj de opinie naţional realizat de INSCOP declară că în mod sigur ar merge la vot la alegerile parlamentare, PSD fiind pe primul loc în...
Amenzi usturătoare pentru șoferii din București care refuză să achite amenda de 200 de lei pentru parcare fără achitarea taxei
Amenzi usturătoare pentru șoferii din București care refuză să achite amenda de 200 de lei pentru parcare fără achitarea taxei
Consilierii municipali ai Capitalei se întrunesc în şedinţă joi, de la ora 10,00, iar printre proiectele pe care urmează să le dezbată se numără achiziţionarea a 100 de dispozitive de...
#Elena Udrea Basescu, #Elena Udrea Basescu Gala Bute, #Elena Udrea urmarita penal , #Elena Udrea