Udrea: Oglinda, oglinjoara... Gala Bute a fost asumata de Guvern

Luni, 30 Martie 2015, ora 18:48
3956 citiri
Udrea: Oglinda, oglinjoara... Gala Bute a fost asumata de Guvern
Foto: Facebook/ Elena Udrea

Deputatul PMP Elena Udrea, aflat in arest preventiv in dosarul "Gala Bute", sustine ca toti angajatii Ministerului Turismului audiati au confirmat ca ea nu le-a cerut sa faca ilegalitati, aratand totodata ca evenimentul sportiv a fost asumat de Guvern.

"Oglinda, oglinjoara, cine este mai celebru-n tara: evenimentul sportiv 'Gala Bute' sau dosarul 'Gala Bute'? Cum a ajuns Udrea sa fie singurul functionar acuzat de consilierii lui Kovesi pentru organizarea unui eveniment sportiv.

Toata tara a auzit de dosarul 'Gala Bute', dar nimeni nu se intreaba cum s-a ajuns ca ancheta sa se concentreze pe orice altceva decat evenimentul sportiv in sine. (...) 'Gala Bute' este dosarul in care Elena Udrea a fost de la inceput 'tinta'. Interesant este ca dosarul s-a redeschis cand a venit Kovesi la DNA, in faza initiala sustinandu-se ca Udrea nu are nicio implicare", scrie pe pagina de Facebook Elena Udrea.

Elena Udrea, inca 30 de zile in arest - nu i-a convins pe judecatorii de la ICCJ (Video)

In mesaj se arata ca acuzatia adusa fostului ministru al Turismului reprezinta "o fortare evidenta", aratand ca fostul presedinte PMP "nu a semnat nicio hartie privind derularea procedurilor si nu a contrasemnat niciun document, toate atributiile sale fiind delegate".

"Nu exista, deci, elementele constitutive ale unei infractiuni. Toti angajatii MDRT audiati au confirmat ca niciodata Udrea nu le-a cerut sa faca ceva ilegal si ca intotdeauna li s-a solicitat sa dea solutiile legale", mai sustine deputatul PMP.

Cum a incercat Udrea sa ii convinga pe judecatori sa o lase in libertate - Instanta a ramas in pronuntare

Fostul ministru al Turismului arata ca procurorii au spus ca evenimentul sportiv nu trebuia sa aiba loc, adaugand ca "decizia de a implica Guvernul prin MDRT la acest eveniment este una politica si a fost a intregului Executiv, care a aprobat-o prin HG din 5 ianuarie 2011".

"Decizia nu a fost luata doar de Elena Udrea, desi as fi putut legal sa faca acest lucru. Varianta initiala a fost ca MDRT sa fie organizatorul meciului, dar Ministerul Justitiei a aratat ca nu era in atributii 'organizarea de evenimente sportive'.

Solutia legala a fost de a cumpara publicitate in cadrul 'Galei Bute' pentru a promova brandul turistic al Romaniei cu bani europeni. Tineti cont ca in aceasta speta nu mai exista niciun acuzat din partea MDRT. Practic, Udrea este singurul functionar vinovat, desi nu a semnat absolut nimic", mai sustine Elena Udrea.

Elena Udrea spune "povestea gentii cu 900.000 de euro"

Elena Udrea, dupa gratii de Paste? Cand judeca ICCJ contestatia

"Si daca ceva din procedura derulata de minister ar fi fost ilegal, normal ar fi sa raspunda cel care avea responsabilitatea actiunii respective. Daca intr-o astfel de situatie, respectiva persoana ar fi spus ca ar fi actionat ilegal la cererea/presiunea Elenei Udrea, puteau sa verifice atunci ce implicare ar fi avut. Lucru care insa nu s-a intamplat.

Deci, Gala a fost asumata de Guvern, procedurile s-au derulat de catre directiile de specialitate din minister, toti cei audiati confirma ca Udrea nu le-a cerut sa faca nimic ilegal niciodata, ca tot ce s-a intamplat este legal", se mai arata in mesajul e pe pagina de Facebook a Elenei Udrea.

F.N.

Eveniment Quarterly Report

Europarlamentarul Corina Crețu, despre suspendarea fondurilor europene pentru România: „Nu există pericol”
Europarlamentarul Corina Crețu, despre suspendarea fondurilor europene pentru România: „Nu există pericol”
Europarlamentarul Corina Creţu a declarat, pentru AGERPRES, că măsurile fiscale asumate de către Guvern vin în contextul unui deficit bugetar excesiv, dar că nu există pericolul suspendării...
Nou sondaj pe tema intenției de vot. PSD, lider detașat. PNL și AUR se bat pentru locul doi, USR este pe patru
Nou sondaj pe tema intenției de vot. PSD, lider detașat. PNL și AUR se bat pentru locul doi, USR este pe patru
Jumătate dintre cei chestionaţi în cadrul unui Sondaj de opinie naţional realizat de INSCOP declară că în mod sigur ar merge la vot la alegerile parlamentare, PSD fiind pe primul loc în...
#Udrea gala Bute, #Udrea Guvern Gala Bute , #Elena Udrea