Udrea risca sa ajunga din nou dupa gratii: Mesajul lui Iohannis inaintea votului din Parlament

Luni, 23 Februarie 2015, ora 17:23
4749 citiri
Udrea risca sa ajunga din nou dupa gratii: Mesajul lui Iohannis inaintea votului din Parlament

Presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj, luni, chiar inainte de inceperea votului deputatilor in ceea ce priveste incuviintarea cererilor DNA de urmarire penala si arestare preventiva pe numele Elenei Udrea, in dosarul Gala Bute.

Seful Statului le-a cerut deputatilor si senatorilor sa depaseasca situatiile in care "Parlamentul se opune anchetarii membrilor sai", intr-un mesaj in care a anuntat ca marti va participa la prezentarea bilantului DNA pe anul 2014.

"Treptat, Romania devine model si inspiratie pentru alte tari in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei. Am constatat acest lucru cu prilejul recentei vizite la Bucuresti a presedintelui Bulgariei, Rosen Plevneliev.

Maine voi participa la prezentarea bilantului DNA si voi sublinia din nou ca trebuie sa depasim definitiv situatiile in care Parlamentul se opune anchetarii membrilor sai. Sper ca partidele politice sa-si respecte angajamentul asumat public de a face mai simple si mai transparente procedurile parlamentare care privesc cererile justitiei", a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

Deputatii au analizat in plen, de la ora 16.00, cererile DNA de incepere a urmaririi penale si respectiv de arestare preventiva a colegei lor Elena Udrea, pentru noi acuzatii in dosarul Gala Bute. Extinderea urmaririi penale a fost avizata favorabil, cu 218 voturi pentru si 76 impotriva.

Camera Deputatilor voteaza in cazul cererii de arestare a Elenei Udrea - LIVE

Elena Udrea a sustinut un discurs in Parlament inainte de inceperea votului, in care s-a aparat spunand ca arestarea preventiva este un abuz.

Fosta sefa a PMP se afla din 17 februarie in arest la domiciliu, masura dispusa in dosarul Microsoft si care a inlocuit arestarea preventiva obtinuta initial de procurori.

Mai mult, Klaus Iohannis i-a criticat, in 12 februarie, pe senatori, pentru ca au votat impotriva urmaririi penale a colegului lor liberal, Varujan Vosganian, cercetat de DIICOT pentru fapte de pe vremea cand era ministru al Economiei.

Iohannis critica Senatul pentru votul in cazul lui Vosganian: Nu s-a inteles (Video)

"Votul senatorilor arata ca nu s-a inteles inca pe deplin necesitatea schimbarii pentru care am pledat", sublinia el atunci.

D.T.

Eveniment Quarterly Report

Mesajul lui Ciucă la un forum euro-atlantic: „O Ucraină mai sigură, o Republica Moldova mai sigură aduc mai multă siguranţă României”
Mesajul lui Ciucă la un forum euro-atlantic: „O Ucraină mai sigură, o Republica Moldova mai sigură aduc mai multă siguranţă României”
Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a transmis joi, 28 septembrie, în cadrul celei de-a doua ediţii a Euro-Atlantic Resilience Forum, că întărirea rezilienţei României este esenţială...
Averile adunate ilegal ar putea fi confiscate. Cum arată proiectul de lege USR
Averile adunate ilegal ar putea fi confiscate. Cum arată proiectul de lege USR
USR depune un proiect de lege prin care infractorii să nu se mai bucure de averile dobândite ilegal, prin care se prelungește perioada în care se poate face confiscarea extinsă....
#Klaus Iohannis Udrea, #Klaus Iohannis DNA , #Elena Udrea