Rudel Obreja: Procurorii cer arestarea mea, doar-doar fac denunt impotriva Elenei Udrea. Nu il fac!

Joi, 05 Februarie 2015, ora 13:37
4564 citiri
Rudel Obreja: Procurorii cer arestarea mea, doar-doar fac denunt impotriva Elenei Udrea. Nu il fac!
Foto: Digi24

Rudel Obreja, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, a dat declaratii, joi, la Tribunalul Bucuresti in procesul in care procurorii DNA solicita arestarea lui preventiva in dosarul Gala Bute, el refuzand sa o denunte pe Elena Udrea, pentru care se cere, de asemenea, arestarea preventiva.

La iesire, Obreja le-a spus jurnalistilor ca si-a spus punctul de vedere in fata judecatorului si a refuzat sa o denunte pe Elena Udrea, asa cum i-au dat de inteles procurorii ca ar trebui sa faca.

"Paradoxal, oamenilor carora le sunt retinute in sarcina infractiuni de coruptie nu li s-a cerut arestarea", a remarcat el, referindu-se la fostii angajati ai Ministerului Dezvoltarii inculpati in dosarul Gala Bute, in schimb in cazul sau s-a cerut arestarea preventiva, "doar doar" o denunta pe Elena Udrea.

"Se poarta denunturile. Asta se doreste - un denunt al meu impotriva domanei Udrea, pe care nu il voi face pentru ca n-am cu ce", a declarat Rudel Obreja.

El a comentat faptul ca acuzatii care au colaborat cu procurorii au primit doar arest la domiciliu, dar a subliniat "Obreja nu spune ce vor anchetatorii".

Rudel Obreja si-a expus din nou argumentele in favoarea apararii sale, subliniind faptul ca firma sa, Europlus Computers, detinea licenta exclusiva pentru aceasta manifestare sportiva, pentru prezenta lui Lucian Bute, motiv pentru care contractul a fost acordat pe incredintare directa, in conformitate cu legea, "care spune ca atunci cand nu poate aparea un alt ofertant se merge pe incredintare directa".

"Nici macar Don King nu putea organiza aceasta gala, nici in Romania, nici in alta parte", a mai subliniat el.

De asemenea, Rudel Obreja a mai afirmat ca el a solicitat 4 milioane de euro pentru o expunere a Romaniei estimata la circa 30 de milioane de euro.

"Oamenii acestia s-au luptat permanent cu mine sa imi diminueze aceasta suma, au ajuns sa imi plateasca doar 1,5 milioane", a mai explicat el de ce gaseste ca fiind "absurde" acuzatiile care i se aduc si pentru care se cere arestarea sa preventiva.

"Astazi, cu ajutorul dvs (si nu va acuz, constat), se intampla niste lucruri periculoase. Nimeni nu mai are curaj sa conteste niste lucruri puse pe masa de procurori, din cauza acestor avalanse de arestari", a mai declarat Obreja.

El a sustinut, inca o data, ca nu o va denunta pe Elena Udrea.

"Eu sunt un om corect si nu arunc niciodata cu noroi ca sa ma scap", le-a spus el jurnalistilor, inainte sa paraseasca Tribunalul Bucuresti, pana la aflarea deciziei judecatorilor.

Dosarul Gala Bute: Arest la domiciliu pentru Resmerita si fostii colaboratori ai lui Udrea. Cazul Obreja, amanat

Rudel Obreja, atac la procurori dupa eliberare: Calca pe cadavre, tinta lor e Udrea, noi suntem portelanuri

Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti decid, joi, daca Rudel Obreja va fi arestat preventiv in dosarul Gala Bute, in care procurorii au cerut si au obtinut doar arest la domiciliu pentru primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmerita, Stefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea, si Gheorghe Nastasia, fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, dupa ce acestia au colaborat cu anchetatorii.

Dosarul a fost initiat trimis la Inalta Curte, care si-a declinat compententa si l-a retrimis la Tribunalul Bucuresti, timp in care ordonanta de retinere pentru 24 de ore emisa luni pe numele lui Rudel Obreja a expirat.

Pentru ca nu a putut fi contactat, judecarea propunerii de arestare in cazul lui Rudel Obreja a fost disjunsa si a primit termen pentru astazi.

In acest dosar, procurorii DNA asteapta avizul Camerei Deputatilor pentru arestarea preventiva a Elenei Udrea.

Elena Udrea, ultimele zile in libertate? Cand decide Parlamentul daca poate fi arestata

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Rudel Obreja arestare Udrea, #Rudel Obresa dosar Gala Bute, #Rudel Obreja denunt Udrea , #Rudel Obreja