Primarul din Lupeni, arestat preventiv in dosarul Gala Bute

Marti, 10 Februarie 2015, ora 17:08
2308 citiri
Primarul din Lupeni, arestat preventiv in dosarul Gala Bute

Primarul din Lupeni, Cornel Resmerita, a fost arestat preventiv, marti dupa-amiaza, de catre procurorii DNA.

Edilul este acuzat de abuz in serviciu in dosarul Gala Bute si se afla in arest la domiciliu pana cand judecatorii au decis inlocuirea masurii cu arestarea preventiva, transmite Realitatea TV.

Cornel Resmerita (PSD) se afla in arest la domiciliu din 4 februarie, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti. Intrucat hotararea nu a fost definitiva, aceasta a putut fi atacata cu recurs atat de primarul hunedorean, cat si de procurorii DNA.

Astfel, anchetatorii au atacat hotararea, iar Tribunalul Bucuresti a admis contestatia DNA, decizia de marti fiind definitiva.

Dosarul Gala Bute: Arest la domiciliu pentru Resmerita si fostii colaboratori ai lui Udrea. Cazul Obreja, amanat

Lotul din "Gala Bute", in libertate - Procurorii, trimisi la Tribunal pentru arestarea preventiva - Update

Initial, edilul a fost prezentat in fata instantei cu propunerea de arestare preventiva, insa magistrati au decis ca el sa fie arestat la domiciliu.

Resmerita a fost audiat timp de mai multe ore la sediul DNA, pe 2 februarie, cand procurorii l-au si retinut pentru 24 de ore.

Dosarul Gala Bute: Primarul Cornel Resmerita a fost retinut

Primarul din Lupeni este a treia persoana arestata in dosarul Gala Bute, pe langa fostul presedinte la Federatiei Romane de Box Rudel Obreja si fostul secretar general in Ministerul Turismului Gheorghe Nastasia.

Si Elena Udrea, care se afla in prezent la sediul DNA, ar putea fi retinuta si, ulterior, arestata in acest dosar, intrucat Camera Deputatilor a incuviintat, luni seara, cele sase cereri de urmarire penala si arestare preventiva ale procurorilor anticoruptie, ele fiind deja publicate in Monitorul Oficial.

E oficial, Udrea poate fi arestata - Decizia Parlamentului, publicata in Monitorul Oficial (Video)

Acuzatiile DNA

DNA a precizat, in ordonanta de punere in miscare a actiunii penale ca, pe data de 11 noiembrie 2011, municipalitatea Lupeni, judetul Hunedoara, a atribuit societatii Termogaz Company un contract in valoare de 10,8 milioane de lei, finantat cu fonduri ale Ministerului Turismului, "avand ca obiect actualizarea proiectului tehnic si executarea lucrarilor de alimentare cu energie electrica a statiunii turistice Straja".

Dosarul Gala Bute: DNA dezvaluie cum s-au fraudat banii Ministerului Turismului

Primarul orasului Lupeni Cornel Resmerita, impreuna cu seful biroului de achizitii si investitii al administratiei locale, a atribuit contractul fara licitatie publica si a supraevaluat, cu intentie, valoarea contractului, desi cunosteau ca valoarea reala a lucrarilor era de 8,3 milioane de lei, asa cum rezulta din proiectul tehnic pe care municipalitatea il realizase ulterior.

Diferenta de 2,5 milioane de lei reprezinta prejudiciu pentru partea vatamata, adica municipiul Lupeni, arata anchetatorii.

Cea mai mare parte a pretului, respectiv 8,1 milioane de lei, a fost achitata pe data de 21 decembrie 2011, folosind fonduri alocate de minister in regim de urgenta, iar trei milioane de lei din aceasta suma a fost transferata catre Europlus Computers, pentru acoperirea unui credit bancar contractat pentru organizarea Galei Bute.

Diferenta pana la valoarea integrala a contractului a fost achitata, in mai multe transe, pana la data de 19 septembrie 2013.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#primar Lupeni arestat, #Cornel Resmerita arestat , #stiri dosar Gala Bute