Procurorul General a trimis actele pentru inceperea urmaririi penale, in dosarul Microsoft

Marti, 30 Septembrie 2014, ora 11:15
5580 citiri
Procurorul General a trimis actele pentru inceperea urmaririi penale, in dosarul Microsoft
Foto: luju.ro

Procurorul General Tiberu Nitu a transmis, marti, oficial, cererile DNA prin care solicita avizele necesare pentru inceperea urmaririi penale a fostilor ministri vizati in dosarul Microsoft.

Solicitarile au fost transmise catre ministerul Justitiei, Parlamentul European si Administratia Prezidentiala, informeaza Digi24.

Procurorul general solicita ministrului Justitiei sa declanseze procedurile necesare in vederea cererii DNA de efectuare a urmaririi penale in cazul senatorilor Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu, acuzati de "instigare la abuz in serviciu, trafic de influenta si spalare de bani", respectiv in cazul deputatului Valerian Vreme, acuzat de abuz in serviciu, informeaza sursa citata. Ministrul Justitiei trebuie sa informeze Parlamentul, singura institutie care poate sa aprobe inceperea urmaririi penale in cazul parlamentarilor in functie.

Ce indicatii au primit parlamentarii, pentru votul in dosarul Microsoft

Tiberiu Nitu a transmis o solicitare si catre Parlamentul European, in care cere "declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Dan Nica", in prezent eurodeputat. Nica este acuzat de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.

DNA cere urmarirea penala a 9 fosti ministri: Reactia Microsoft

In acelasi timp, Procurorul general a trimis catre presedintele Romaniei referatul Directiei Nationale Anticoruptie prin care se solicita avizul in vederea inceperii urmaririi penale fata de fostii ministri Adriana Ticau, Gabriel Sandu, Alexandru Atanasiu si Mihai Tanasescu.

Cei trei sunt acuzati de "savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani". Pe lista transmisa la Cotroceni se afla si fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, acuzat de abuz in serviciu.

G.F.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Nicușor Dan despre o eventuală candidatură la președinție: ”Nu îmi este frică de nimeni”
Ce spune Nicușor Dan despre o eventuală candidatură la președinție: ”Nu îmi este frică de nimeni”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a vorbit vineri seară, 8 decembrie, despre alegerile din 2024. Edilul a declarat că principalul său contracandidat la alegerile locale din 2024 va...
Miza majoră a PNL în 2024: ”Va garanta respectul de care se bucură România în Europa şi în lume”
Miza majoră a PNL în 2024: ”Va garanta respectul de care se bucură România în Europa şi în lume”
Secretarul general al PNL, Lucian Bode, i-a îndemnat pe liberali vineri, 8 decembrie, la implicare maximă pentru câștigarea alegerilor din 2024. El a declarat la Slatina, la întâlnirea...
#DNA dosarul Microsoft, #ministrii acuzatii coruptie , #DNA
Comentarii
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Si se asteapta cumva ca Parlamentul sa dea aviz pozitiv?
Poza curechila
curechila
rank 5
Ce-ai avut de studiat de n-ai trimis actele pina acum ?