Ecaterina Andronescu poate fi urmarita penal: Nu va pierdeti increderea in onestitatea mea

Miercuri, 19 Noiembrie 2014, ora 13:04
13037 citiri
Ecaterina Andronescu poate fi urmarita penal: Nu va pierdeti increderea in onestitatea mea

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu, cercetat in dosarul Microsoft, a ramas fara imunitate parlamentara.

Plenul Senatului a supus la vot, miercuri, solicitarea DNA de declansare a procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale in cazul Ecaterinei Andronescu.

72 de senatori au votat pentru ridicarea imunitatii, in timp ce 62 au votat impotriva. Un vot a fost anulat. Anuntul a fost facut, oficial, de la tribuna Senatului.

O replica scurta a venit de la Ecaterina Andronescu: "Multumesc pentru vot senatorilor, ma voi bate pentru a-mi dovedi nevinovatia si va rog sa nu va pierdeti increderea in onestitatea mea".

Pe holurile Parlamentului, social-democrata le-a spus jurnalistilor ca pentru ea era mai important sa aiba sansa sa isi dovedeasca nevinovatia in fata unei instante, decat sa fie aparata de colegii senatori.

"Eu cred ca pentru mine era mai important sa imi dovedesc nevinovatia decat sa iau aici un vot favorabil si sa raman cu aceasta pata pe onestitatea mea. Este mai potrivit sa merg si sa arat ca sunt nevinovata. Asa cum am spus, nu am nicio tangenta cu dosarele Micrsoft, acestea s-au cumparat cand eu nu eram ministru al Educatiei", a sustinut fostul ministru.

In Senat, urmeaza votul pentru ridicarea imunitatii senatorului Serban Mihailescu.

Andronescu, catre colegi inaintea votului: Nu voi mai putea sterge aceasta acuzatie extrem de incorecta si nedreapta

Anterior votului, Ecaterina Andronescu s-a aparat in fata colegilor senatori, carora le-a spus ca nu este corupta si ca nu a cerut si nu a primit nimic niciodata.

Dosarul Microsoft - Primul pas pentru ridicarea imunitatii pentru Andronescu si Mihailescu

"Regret situatia nefericita pentru mine, ca ocup timpul Senatului cu acest eveniment. Nu va cer sa ma aparati prin votul dvs., m-am gandit la modul in care mi-am condus activitatea profesionala si am raspuns responsabilitatilor mele cu onestitate. Cred ca justitia din Romaniei trebuie sa faca dreptate celor care nu pot fi dovediti faptic ca sunt vinovati, in referatul trimis de DNA Comisiei juridice (din Senat - n.red). (...)

Senatori, as vrea sa reiterez ca niciodata nu am cerut, nu am conditionat si nu am luat nimic de la nimeni. Nu sunt intre oamenii corupti din aceasta tara si vreau sa dovedesc acest lucru in justitie.

Am trecut in aceasta luna prin cea mai neagra perioada a vietii mele, raul cel mai mare a fost facut si mi-e greu sa cred ca in anii ce mi-au ramas in viata voi putea sterge aceasta acuzatie extrem de incorecta si nedreapta", a sustinut Ecaterina Andronescu.

DNA a cerut ridicarea imunitatii senatorilor Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu, cercetati in dosarul Microsoft. Procurorii anticoruptie au trimis noi probe la dosar.

Senatorii din comisia juridica au votat, marti, pentru ridicarea imunitatii celor doi.

Avizul dat de Comisia Juridica a Senatului este unul consultativ si votul de marti din plenul Senatului este cel decisiv.

Multiple amanari in Senat

Andronescu si Mihailescu, la mana colegilor: Decizia Senatului, amanata cu doua saptamani

O decizie a Comisiei Juridice in acest caz a fost amanata de mai multe ori, din luna octombrie, la cererea social-democratilor, care au argumentat ca vor sa citeasca mai bine referatul DNA.

DNA cere urmarirea penala a 9 fosti ministri: Luare de mita, trafic de influenta, spalare de bani

Fost ministru al Educatiei si Cercetarii, Ecaterina Andronescu este cercetata sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani. Aceasta a detinut portofoliul Educatiei in perioada 28 decembrie 2000-19 iunie 2003 si 22 decembrie 2008 - 1 octombrie 2009.

Ecaterina Andronescu, despre cererea DNA de urmarire penala: Sunt socata, n-am luat bani in viata mea

Senatorul Petru Serban Mihailescu este cercetat pentru instigare la abuz in serviciu, trafic de influenta si spalare de bani.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...
Comentarii
niculaeda
rank 5
meandrele concretului
rank 5
Tot nu poate fi cercetată dacă nu-i ridică şi Vanghelie garanţia.