Interceptari in Dosarul Microsoft Gabriel Sandu: Funeriu si Vreme au protectie de la PMP

Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 17:07
4920 citiri
Interceptari in Dosarul Microsoft Gabriel Sandu: Funeriu si Vreme au protectie de la PMP
Foto: Ziarul de Iasi

Noi stenograme din dosarul Microsoft arata cum fostul ministru al Comunicatiilor, Gabriel Sandu, spunea ca vinovati ar fi fostii ministri Daniel Funeriu si Valerian Vreme, despre care spune ca au "protectie de la PMP".

In interceptarile prezentate de Mediafax, Sandu vorbeste cu o persoana de sex feminin, a carei identitate nu a fost devaluita.

Femeie: Mai, nu, nu, deci, priveste lucrurile altfel, deci, priveste-le pozitiv.

Gabriel Sandu: A, nu, nu, nu, asculta-ma ce-ti spun, ca eu sunt realist, intelegi. Adica, chestia asta ca a vorbit cineva cu cineva, ca sa forteze pe altcineva si cineva care nu ma cunoaste a facut nu stiu ce cu altcineva de care a auzit, adica asta e o... un c... intelegi? Sau c... ala ca eu am refuzat sa platesc si ala m-a platit ca n-am platit. Adica, astea-s niste aberatii grosolane, intelegi?

Interceptari in Dosarul Microsoft Cocos: "Am vorbit si cu Elena". Gabriel Sandu: "Funeriu a facut porcaria asta"

Femeie: Da, da' mediatizarea asta nu este ok, iti dai seama ca sunt astia pe tine cu ochii ca pe butelie de ceva timp, asa, si la un moment dat tot cauta, scormoneste si gaseste unc...

Gabriel Sandu: Da, da, da, da.

Femeie: Singura, ti-am zis, singura putere si cea mai mare putere, si nu tine nici de ei si asa, e Doamne-Doamne, care poate schimba lucrurile cum nici ei nu-si pot imagina.

Gabriel Sandu: Stii ce se-ntampla, dupa parerea mea, au facut o singura greseala, au exagerat total, au exagerat si mai e si alta treaba, a, a-nceput sa ne faca doar pe unii vinovatii de serviciu. Intelegi, ca daca observi, sunt eu si... pe Funeriu, daca are protectie de la PMP, si pe Vreme... au si ei acolo un abuz in serviciu cand, in fond, ei au facut toata porcaria asta, deci de la ei a pornit tot, intelegi, iar ala care-i cel mai belea, sunt eu.

Femeie: da

In acest dosar, Gabriel Sandu, primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, si oamenii de afaceri Dorin Cocos si Dumitru Nicolae, care controleaza grupul de firme Niro, au fost arestati printr-o decizie luata de instanta suprema.

Cocos, Sandu, Dumitru si "Pinalti" au fost arestati preventiv

Gabriel Sandu, Dorin Cocos, Nicolae Dumitru si Gheorghe Stefan au primit mandate de arestare preventiva pentru 30 de zile. Decizia luata in noaptea de marti spre miercuri de un complet de la Inalta Curte este executorie, dar poate fi contestata cu recurs in zilele urmatoare.

Cei patru se afla in arestul Politiei Capitalei.

Dosarul Microsoft: Cocos, Sandu, Dumitru si "Pinalti" au fost arestati preventiv

Potrivit DNA, Dorin Cocos ar fi luat spaga 9 milioane de euro, Gabriel Sandu a primit doua sume, de 2,7 milioane de euro si respectiv 1,8 milioane de euro, in vreme ce la edilul din Piatra Neamt au ajuns 4 milioane de euro. Totodata, Nicolae Dumitru ar fi luat circa 7 milioane de euro.

Primii retinuti in Dosarul Microsoft: Cati bani ar fi luat "Niro", Cocos, "Pinalti" si fostul ministru Sandu (Video)

Martor in dosar: Dorin Cocos a primit "opt-noua" milioane de euro

Potrivit unui martor din dosarul Microsoft, Dorin Cocos ar fi fost beneficiarul a "opt-noua" milioane de euro si, impreuna cu Dinu Pescariu si Gheorghe Stefan "Pinalti", ar fi dat mita unor persoane care au influentat anumite decizii ale ministrilor din Guvernul Emil Boc.

Udrea, despre implicarea lui Cocos in Microsoft: Spun ce a spus si presedintele despre fratele sau

Tot ei s-ar fi ocupat de deschiderea unor conturi la banci din strainatate, prin care erau virate aceste mite. Televiziunile de stiri au relatat ca Dorin Cocos ar fi intervenit pe langa membri ai Guvernului Boc, in perioada in care Elena Udrea era ministru al Turismului.

Cocos, Nicolae Dumitru si Gabriel Sandu, la DNA. "Pinalti", pregatit sufleteste sa fie retinut

Citește și:
George Simion a sabotat conferința de presă a lui Virgil Popescu: ”Pe ușă am intrat” VIDEO
George Simion a sabotat conferința de presă a lui Virgil Popescu: ”Pe ușă am intrat” VIDEO
George Simion, liderul AUR, a dat buzna la conferința de presă susținută de Virgil Popescu, ministrul Energiei, a preluat controlul microfonului și a refuzat să plece, astfel că evenimentul...
Ministrul Sănătății, lămuriri cu privire la noua taxă pentru pacienții care vor să meargă la un doctor anume: ”Este o minciună”
Ministrul Sănătății, lămuriri cu privire la noua taxă pentru pacienții care vor să meargă la un doctor anume: ”Este o minciună”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, referindu-se la ”posibilitatea alegerii profesionistului care oferă serviciile de sănătate solicitate, în baza unei coplăţi...