Dosarul Microsoft Gheorghe Stefan "Pinalti", de urgenta la spital: Operat la coloana si suspect de cancer (Video)

Miercuri, 28 Ianuarie 2015, ora 12:52
5664 citiri
Dosarul Microsoft Gheorghe Stefan "Pinalti", de urgenta la spital: Operat la coloana si suspect de cancer (Video)

Gheorghe Stefan, primarul suspendat din Piatra Neamt, aflat in arest preventiv in dosarul Microsoft, a fost dus de urgenta la spital, miercuri dimineata.

Acesta se afla acum la o clinica, unde urmeaza sa fie operat la coloana, transmite Antena 3.

Gheorghe Stefan are numeroase probleme de sanatate, care s-au agravat in perioada arestului preventiv, adica din 29 octombrie 2014, a sustinut avocatul edilului suspendat.

Dosarul Microsoft: Cocos, "Niro", Gabriel Sandu si "Pinalti" raman in arest

"Pinalti" este suspect de cancer si ar fi suferit chiar si un infarct recent, in timp ce se afla in arestul Politiei Capitalei. Pe fondul problemelor medicale, Gheorghe Stefan a cerut clemanta in dosarul in care este cercetat penal de catre DNA.

Acuzatiile procurorilor in dosarul Microsoft

Potrivit DNA, Dorin Cocos ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Stefan si Gabriel Sandu, pentru a interveni in achizitionarea dreptului de utilizare a licentelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro au ajuns in contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Gheorghe Stefan "Pinalti", arestat in dosarul Microsoft, a fost suspendat din functia de primar

Omul de afaceri Nicolae Dumitru, care controleaza grupul de firme Niro, a cerut si primit, prin firma sa, 7,65 milioane de dolari provenind de la Fujitsu Siemens Computers pentru a interveni la Serban Mihailescu si Dan Nica, membri ai Guvernului la data faptelor, pentru a obtine incheierea contractului de inchiriere a licentelor Microsoft, mai spun anchetatorii.

Avocatul lui "Pinalti": Stefan a cazut ca prostul. Este ageamiu total

Potrivit procurorilor, contractul cadru de inchiriere de licente Microsoft, din 15 aprilie 2004, ar fi fost incheiat in conditii paguboase pentru bugetul de stat, asigurand posibilitatea deturnarii unui discount de circa 47 la suta acordat de Microsoft in considerarea Guvernului si, implicit, permitand plata unor comisioane catre persoanele implicate.

Contractul cadru s-ar fi incheiat cu incalcarea dispozitiilor legale privind achizitiile publice, invocandu-se, in mod nereal, calitatea de unic distribuitor a Fujitsu Siemens Computers, la un pret cu cel putin 40 la suta mai mare fata de cel real, avand la baza un necesar nefundamentat, sustin procurorii.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...