Dosarul Microsoft: Dorin Cocos, "Pinalti", "Niro" si Gabriel Sandu, trimisi in judecata

Luni, 23 Martie 2015, ora 16:29
4398 citiri
Dosarul Microsoft: Dorin Cocos, "Pinalti", "Niro" si Gabriel Sandu, trimisi in judecata
Foto: Digi 24

Dorin Cocos, Gheorghe Stefan "Pinalti", Nicolae Dumitru "Niro" si Gabriel Sandu au fost trimisi in judecata, luni, in dosarul Microsoft.

Dintre cei patru, doar Gheorghe Stefan se afla in arest preventiv in acest dosar.

Primii trei sunt acuzati de trafic de influenta si spalare de bani, iar Gabriel Sandu de luare de mita si spalare de bani. Toti au fost arestati preventiv pe 29 octombrie 2014.

Dosarul Microsoft: Gheorghe Stefan ramane in arest (Video)

Pe 2 martie, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis definitiv ca primarul suspendat al municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, sa ramana in arest preventiv, pana pe 27 martie, el fiind inchis din 29 octombrie 2014.

La sfarsitul lunii februarie, acesta a recunoscut ca a finantat campania prezidentiala a PDL din anul 2009.

Dorin Cocos, arest la domiciliu in dosarul Microsoft. Ramane insa dupa gratii in dosarul Bica2

In ce il priveste pe Dorin Cocos, judecatorii de la Inalta Curte au decis, pe 23 februarie, ca omul de afaceri poate fi cercetat in arest la domiciliu in dosarul Microsoft, dupa ce acesta a colaborat cu procurorii DNA. Totusi, el este inca dupa gratii pentru ca mai este arestat preventiv si in dosarul Bica2.

Dosarul Bica 2: Dorin si Alin Cocos nu scapa de arest (Video)

Dosarul Microsoft: Gabriel Sandu si Nicolae Dumitru trec in arest la domiciliu

De asemenea, pe 25 ianuarie, fostul ministru PDL al Comunicatiilor Gabriel Sandu si omul de afaceri Nicolae Dumitru au primit decizia din partea ICCJ de a trece in arest la domiciliu.

Dorin Cocos, Gabriel Sandu si Dumitru Nicolae au recunoscut acuzatiile DNA

Fostul sot al Elenei Udrea este acuzat ca ar fi cerut si primit 9 milioane de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru a asigura firmelor sustinute de primul, prin intermediul fostului ministru al Turismului, incheierea si derularea contractului de licentiere al Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale cu compania IT Microsoft.

De asemenea, Dorin Cocos ar fi cerut si 17,5 milioane de euro care sa ajunga la el, Gheorghe Stefan si fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu, pentru a interveni in cazul achizitionarii dreptului de folosire a respectivelor licente. Din suma ceruta, 15,7 milioane de euro au ajuns in contul unor firme care sunt controlate de cei trei.

Tot in acest caz, Gabriel Sandu a spus anchetatorilor ca, in timpul mandatului de ministru, ar fi finantat PDL cu circa 300.000 de euro in fiecare luna, iar in acest caz acesta a enuntat si numele fostilor ministri Adriean Videanu si Radu Berceanu si al fostului presedinte al Camerei Deputatilor Roberta Anastase, despre care a spus ca ar fi primit o parte din banii respectivi.

F.N.

USR și Forța Dreptei atacă la CCR legea pentru devansarea alegerilor prezidenţiale. „Încearcă cu disperare să-şi asigure supravieţuirea la putere”
USR și Forța Dreptei atacă la CCR legea pentru devansarea alegerilor prezidenţiale. „Încearcă cu disperare să-şi asigure supravieţuirea la putere”
Partidele USR şi Forţa Dreptei au sesizat Curtea Constituţională pe legea pentru devansarea alegerilor prezidenţiale, adoptată de PSD, PNL şi UDMR, cu încălcarea flagrantă a oricăror...
Președintele Parlamentului din Republica Moldova, acuzații grave la adresa lui Simion: ”A fost și rămâne un instrument al Rusiei”
Președintele Parlamentului din Republica Moldova, acuzații grave la adresa lui Simion: ”A fost și rămâne un instrument al Rusiei”
Președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, a declarat marți, 5 martie, la interviurile Digi24.ro că liderul AUR, George Simion, „a fost și va rămâne un instrument al...
#Dorin Cocos trimis judecata, #Gheorghe Stefan trimis judecata, #Gabriel Sandu trimis judecata, #trimisi judecata dosar Microsoft , #Gheorghe Stefan