Serban Mihailescu, dat pe mana DNA in dosarul Microsoft: Ma asteptam

Miercuri, 19 Noiembrie 2014, ora 13:59
6425 citiri
Serban Mihailescu, dat pe mana DNA in dosarul Microsoft: Ma asteptam
Foto: Romania Libera

Senatorul PSD Serban Mihailescu, cercetat in dosarul Microsoft, a ramas fara imunitate parlamentara.

Plenul Senatului a supus la vot, miercuri, solicitarea DNA de declansare a procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale in cazul lui Serban Mihailescu.

77 de senatori au votat pentru ridicarea imunitatii, in timp ce 51 de parlamentari s-au impotrivit, iar un vot a fost anulat. Anuntul a fost facut, oficial, de la tribuna Senatului.

Social-democratul a avut si o scurta reactie. "Ma asteptam intr-un fel sau altul, colegii au votat conform constiintei lor. Eu am explicat ca nu am nicio vina, urmeaza sa dovedim acum in instanta", a declarat Mihailescu, pe holurile Parlamentului.

Ecaterina Andronescu a ramas fara imunitate - urmarirea penala, decisa la un singur vot

In fata senatorilor, Mihailescu a declarat ca este nevinovat si nu "accepta" ridicarea imunitatii.

"Nu sunt vinovat si va solicit sa nu acceptati acesta solicitare (a DNA - n.red.)! ", a spus Serban Mihailescu in plenul Senatului.

Anterior, senatorii au votat pentru ridicarea imunitatii in cazul Ecaterinei Andronescu, cerectata tot in dosarul Microsoft.

Acuzatiile DNA

DNA a cerut ridicarea imunitatii senatorilor Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu, cercetati in dosarul Microsoft. Procurorii anticoruptie au trimis noi probe la dosar: copii dupa patru dosare in dosarul Microsoft.

Andronescu si Mihailescu, la mana colegilor: Decizia Senatului, amanata cu doua saptamani

O decizie a Comisiei Juridice in acest caz a fost amanata de mai multe ori, din luna octombrie, la cererea social-democratilor, care au argumentat ca vor sa citeasca mai bine referatul DNA. Marti, insa, senatorii juristi au avizat favorabil ridicarea imunitatii in cazul celor doi senatori.

DNA cere urmarirea penala a 9 fosti ministri: Luare de mita, trafic de influenta, spalare de bani

Fost ministru al Educatiei si Cercetarii, Ecaterina Andronescu este cercetata sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani. Aceasta a detinut portofoliul Educatiei in perioada 28 decembrie 2000-19 iunie 2003 si 22 decembrie 2008 - 1 octombrie 2009.

Ecaterina Andronescu, despre cererea DNA de urmarire penala: Sunt socata, n-am luat bani in viata mea

Senatorul Petru Serban Mihailescu este cercetat pentru instigare la abuz in serviciu, trafic de influenta si spalare de bani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Serban Mihailescu imunitate Microsoft, #Serban Mihailescu ridicare imunitate , #Serban Mihailescu