Ce indicatii au primit parlamentarii, pentru votul in dosarul Microsoft

Luni, 29 Septembrie 2014, ora 20:33
4579 citiri
Ce indicatii au primit parlamentarii, pentru votul in dosarul Microsoft

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca nu se va opune nimeni procedurilor parlamentare care ar duce la ridicarea imunitatii fostilor ministri vizati in dosarul Microsoft, insa liderul PSD a evitat sa precizeze daca va cere un vot pentru sau impotriva.

Ponta a fost intrebat ce le va recomanda parlamentarilor PSD sa voteze in legatura cu solicitarile de incepere a urmaririi penale in cazul mai multor fosti ministri, intre care social-democratii Serban Mihailescu si Ecaterina Andronescu.

"Bineinteles ca se fac toate procedurile si nimeni nu se va opune in niciun fel. In cadrul procedurilor, fiecare om isi va spune punctul de vedere, pentru ca, strict personal, doamna Andronescu, domnul Athanasiu si toti ceilalti sunt oameni care au trait o viata intreaga cu un prestigiu nestirbit si cred ca e dreptul lor sa-si spuna punctul de vedere", a afirmat Ponta.

Ponta a fost intrebat daca in aceasta situatie va vota pentru ridicarea imunitatii lui Valerian Vreme.

"Daca va spun ca votez pentru, o sa spuneti ca ma razbun politic pe domnul Vreme. Nu, eu v-am spus ce am vazut in nota de control", a replicat prim-ministrul.

Totusi, el a sustinut ca nu reprezinta justitia, pentru a spune "daca cineva este vinovat sau nevinovat".

Blaga: Parlamentarii ACL vor vota pentru avizarea urmaririi penale

De cealalta parte, presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ca parlamentarii ACL vor vota incuviintarea urmaririi penale a fostilor ministri, argumentand ca "daca sunt indicii, justitia trebuie sa isi faca datoria si nu va trebui sa existe nicio piedica din partea Parlamentului Romaniei".

In context, el a precizat ca acesta a fost si unul dintre motivele pentru care PDL a votat impotriva vacantei parlamentare pe perioada campaniei electorale.

DNA cere aviz de la seful statului, Senat, Camera Deputatilor si Parlamentul European pentru inceperea urmaririi penale in cazul a noua fosti ministri care in perioada mandatelor ar fi savarsit infractiuni, in cazul licentelor Microsoft pentru scoli.

Citeste si:
PSD intenționează să depună moțiunea de cenzură marți, indiferent de decizia CCR
PSD intenționează să depună moțiunea de cenzură marți, indiferent de decizia CCR
Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat că social-democraţi vor depune marţi moţiune de cenzură, indiferent de decizia Curţii Constituţionale cu privire demersul similar...
La umbra erei Merkel: Germania, rezultatele scrutinului, românii
La umbra erei Merkel: Germania, rezultatele scrutinului, românii
Încotro o ia Germania la finele erei Merkel? Cine o va conduce și ce mesaj transmite poporul german prin rezultatele alegerilor? Cum stă cea mai amplă putere economică europeană cu erodarea...
Sursa: MEDIAFAX