Doi fosti directori Microsoft au fost pusi sub acuzare in dosarul Microsoft 2. Alexandru Athanasiu este audiat in acelasi caz

Luni, 21 Noiembrie 2016, ora 12:33
6613 citiri
Doi fosti directori Microsoft au fost pusi sub acuzare in dosarul Microsoft 2. Alexandru Athanasiu este audiat in acelasi caz
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorii DNA fac luni audieri in dosarul Microsoft 2, iar pana acum au dat explicatii in fata anchetatorilor doi fosti sefi ai companiei Microsoft, precum si fostul ministru al Educatiei Alexandru Athanasiu.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, Silviu Hotaran, fostul director al companiei Microsoft, si Ovidiu Artopolescu, fost general manager la Microsoft, au fost pusi sub acuzare.

La iesirea din sediul DNA, dupa ce a fost audiat de procurori, Silviu Hotaran a declarat ca nu a dat si nu a luat niciodata spaga.

"Toata viata mea am trait si am promovat niste valori legate de etica si moralitate. Nu am dat si nu am luat spaga niciodata, nu am conturi", a spus fostul director Microsoft.

La randul sau, Alexandru Athanasiu a spus ca este pregatit de orice, dar stie ca este nevinovat.

"In anul in care s-a adoptat hotararea de guvern nu exista articolul care prevedea abuzul in serviciu. (...) Viata isi ofera multe surprize, dar cand te stii absolut curat...", a mai spus Athanasiu.

El a precizat ca, in calitate de ministru al Educatiei, a semnat o Hotarare de Guvern, care prevedea ca se acorda gratuit licente pentru computerele din scoli.

"Noi am primit gratuit un numar de 110.000 de licente pentru computerele din scoala romaneasca. (...) Le-a dat gratuit Secretariatul General al Guvernului, domnul Bejinariu. (...) Deci, Ministerul nu are niciun prejudiciu, le-a primit gratuit si, prin contracte de comodat, le-a distribuit in scoala", a precizat Athanasiu

Sursele citate au precizat ca la DNA a fost citat luni si Claudiu Florica, fostul sef al companiei Fujitsu in Romania.

Dosarul Microsoft 2 este desprins din cauza in care, in 3 septembrie, au fost condamnati definitiv fostul primar al municipiului Piatra Neamt Gheorghe Stefan - la sase ani de inchisoare, fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu - la trei ani de inchisoare - si oamenii de afaceri Dorin Cocos si Nicolae Dumitru - la cate doi ani si patru luni de inchisoare cu executare. Este vorba despre inculpatii din primul dosar Microsoft.

Sentinte definitive in dosarul Microsoft: Cocos, Pinalti, Niro si Gabriel Sandu, inchisoare cu executare

Potrivit procurorilor, Dorin Cocos ar fi pretins si primit noua milioane de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, atunci ministru al Dezvoltarii Regionale si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de Claudiu Florica incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor.

Totodata, in dosarul Microsoft 2 sunt cercetate mai multe persoane, printre care si fostii ministri Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu, Serban Mihailescu, Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Daniel Funeriu si Adriana Ticau. Acestia sunt suspectati de abuz in serviciu legat de aprobarea unor proiecte pentru licente Microsoft.

#Silviu Hotaran pus acuzare Microsoft 2, #fost director Microsoft pus acuzare , #stiri Dosar licente Microsoft
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Doi fosti directori Microsoft au fost pusi sub acuzare in dosarul
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5