Dosarul Microsoft: Andronescu: Sunt sub niste acuzatii pe care nu le merit

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 08:27
3504 citiri
Dosarul Microsoft: Andronescu: Sunt sub niste acuzatii pe care nu le merit

Fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, a subliniat ca dosarul Microsoft, in care au fost mentionate nume grele ale politicii romanesti, inclusiv al sau, nu o atinge "in niciun fel".

"Afacerea Microsoft nu ma atinge in niciun fel. Nu cred, eu personal, ca ministrii Educatiei, nu numai de mine, de mine sunt sigura, si pot sa depun marturie si sub juramant, ca asa ceva nu am facut. Eu asa am considerat in viata. Am o misiune si trebuie sa mi-o duc la capat. Sunt oarecum sub niste acuzatii pe care nu le merit", a declarat Ecaterina Andronescu.

Numele Ecaterinei Andronescu apare in referatul procurorilor in cazul licentelor Microsoft, alaturi de numele altor 8 fosti ministri din mai multe guvernari.

Procurorul General Tiberu Nitu a transmis, marti, oficial, cererile DNA prin care solicita avizele necesare pentru inceperea urmaririi penale a fostilor ministri vizati in dosarul Microsoft.

Solicitarile au fost transmise catre ministerul Justitiei, Parlamentul European si Administratia Prezidentiala. Presedintele Traian Basescu a anuntat, vineri dupa-amiaza, ca a cerut ministrului Justitiei inceperea urmaririi penale fata de cinci fosti ministri, in dosarul licentelor Microsoft.

Cei cinci - Adriana Ticau, Gabriel Sandu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu si Daniel Funeriu - nu au nicio calitate in aceasta ancheta.

Procurorul general a solicitat ministrului Justitiei sa declanseze procedurile necesare in vederea cererii DNA de efectuare a urmaririi penale in cazul senatorilor Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu, acuzati de "instigare la abuz in serviciu, trafic de influenta si spalare de bani", respectiv in cazul deputatului Valerian Vreme, acuzat de abuz in serviciu.

Ministrul Justitiei trebuie sa informeze Parlamentul, singura institutie care poate sa aprobe inceperea urmaririi penale in cazul parlamentarilor in functie.

Procurorul General a trimis actele pentru inceperea urmaririi penale, in dosarul Microsoft

Noi dezvaluiri in dosarul licentelor Microsoft sugereaza ca nume grele de pe scena politica ar fi implicate intr-unul dintre cele mai mari scanadaluri de coruptie la nivel inalt.

Noi dezvaluiri din dosarul Microsoft: Ponta, Adrian Nastase si Dorin Cocos ar fi implicati

Potrivit declaratiei unui martor din dosarul instrumentat de DNA obtinuta de presa, Claudiu Florica, directorul Fujitsu Siemens, ar fi incercat sa faca presiuni in 2004 asupra lui Victor Ponta, care la acea vreme era sef al Corpului de Control al premierului Adrian Nastase.

In schimbul sprijinului oferit de actualul premier, Fujitsu Siemens ar fi dotat sediul Tineretului Social Democrat (TSD) cu computere.

Ponta respinge acuzatiile din dosarul Microsoft: Asta nu e justitie, asta e politica (Video)

Ponta, despre dosarul Microsoft: Ma duc si spun tot ceea ce stiu

Victor Ponta a respins ulterior toate acuzatiile legate de numele lui, precizand ca nu i se pare normal ca ele sa apara in presa inainte ca un procuror sa ii ceara punctul de vedere. Prim-ministrul a asigurat ca se va duce si va da declaratii la Parchet, daca va fi chemat de procurori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Ecaterina Andronescu dosar Microsoft, #dosar Microsoft Andronescu neaga , #stiri Dosar licente Microsoft