Tudorel Toader, despre clasarea acuzatiilor in dosarul Microsoft: O grava neglijenta manageriala

Vineri, 02 Februarie 2018, ora 14:38
7641 citiri
Tudorel Toader, despre clasarea acuzatiilor in dosarul Microsoft: O grava neglijenta manageriala
Foto: Arhiva Ministerului Justitiei

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, sustine ca e "o grava neglijenta manageriala" clasarea acuzatiilor in dosarul Microsoft, in care sapte fosti ministri au scapat de acuzatii.

Cei 7 fosti ministri sunt Ecaterina Andronescu, Dan Nica, Adriana Ticau, Alexandru Athanasiu, Serban Mihailescu, Mihai Tanasescu si Daniel Funeriu.

"O grava neglijenta manageriala privind solutionarea cauzelor intr-un termen rezonabil! Nu doar ca a fost depasit termenul rezonabil de solutionare, fiind depasit chiar si termenul de prescriptie a raspunderii penale", a declarat Tudorel Toader, pentru Mediafax.

In cazul lui Funeriu cauza a fost clasata pentru ca fapta nu exista, iar in celelalte sase cazuri a intervenit prescriptia.

In ceea ce ii priveste pe Claudiu Florica si Dinu Pescariu, acuzati de spalare de bani, acestia au fost trimisi in judecata de DNA.

Vineri, Parchetul General a transmis ca, dupa o informare primita din partea sefei DNA, a sesizat inca din 20 septembrie 2017 Inspectia Judiciara in legatura cu instrumentarea dosarului Microsoft.

"In data de 20 septembrie 2017 - pe baza actelor inaintate de catre conducerea DNA anterior, respectiv pe 5 septembrie 2017 - procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a sesizat, in calitate de titular al actiunii disciplinare, Inspectia Judiciara cu privire la savarsirea abaterii disciplinare prev. de art. 99 lit. t coroborat cu art. 991 alin. (1) si (2) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor (exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta) de catre procurorul Moraru Iorga Mihaela. Sesizarea priveste mai multe aspecte, printre care si modul de instrumentare a cauzei mentionate anterior", a precizat Parchetul.

#Tudorel Toader clasare acuzatii Microsoft, #ministrul Justitiei clasare acuzatii Microsoft , #stiri Dosar licente Microsoft