Dosarul Microsoft: Valerian Vreme a ramas fara imunitate (Video)

Luni, 13 Octombrie 2014, ora 16:30
4789 citiri
Dosarul Microsoft: Valerian Vreme a ramas fara imunitate (Video)
Foto: B1TV

Plenul Camerei Deputatilor a decis sa ii ridice imunitatea deputatului Valerian Vreme, implicat in dosarul Microsoft.

153 de voturi au fost pentru avizarea urmaririi penale, informeaza B1 TV, numarul fiind suficient, iar cvorumul de sedinta indeplinit.

110 deputati au votat impotriva solicitarii DNA.

Biroul permanent al Camerei s-a intrunit pentru a discuta cererea care il priveste pe Valerian Vreme, acuzat de DNA de abuz in serviciu in perioada in care a fost ministru al Comunicatiilor.

Cum s-a aparat Vreme

Deputatul independent s-a aparat in fata colegilor sustinand, intr-un discurs, ca nu a semnat singur toate documentele si ca a avut in spate o intreaga echipa formata din specialisti.

"Documentele pe care le-am semnat au avut suport tehnic, suportul departamentului juridic. Pun o intrebare retorica: ce s-ar fi intamplat daca aveam toate documentele legale si eu refuzam sa semnez? Nu puteam oare atunci sa fac un abuz? Nici acum nu cred ca am savarsit vreo fapta neleaga, pentru ca nu am facut acest lucru de unul singur, ci am avut suportul legal.

Stimati colegi, am incredere in experienta voastra, nu va cer clementa in sensul juridic, pentru ca sunt sigur ca oricare dintre noi poate fi convins ca actele pe care le-a semnat pana acum sunt legale, atat timp cat nu s-au semnat pe ascuns. Ca ministru, eu nu am avut intalniri cu reprezentantii furnizorilor, eu am semnat documentele dupa ce am verificat ca nu lipseste nicio semnatura din cadrul Ministerului", s-a justificat Valerian Vreme, subliniind ca nu a comis nicio fapta nelegala.

Deputatul Valerian Vreme afla luni daca i se ridica imunitatea

In urma cu o saptamana, deputatii din Comisia Juridica au dat aviz favorabil in privinta cererii DNA pentru inceperea urmaririi penale impotriva deputatului Valerian Vreme.

Deputatul Valerian Vreme, fost ministru al Comunicatiilor in perioada 2010 - 2012, din partea PDL, este acuzat de DNA de abuz in serviciu in dosarul licentelor Microsoft.

Ce indicatii au primit parlamentarii, pentru votul in dosarul Microsoft

Parlamentarii nu pot fi perchezitionati, retinuti sau arestati fara avizul Camerei din care fac parte.

Procurorul General Tiberu Nitu a transmis, in data de 30 septembrie, cererile DNA prin care solicita avizele necesare pentru inceperea urmaririi penale a 9 fosti ministri vizati in dosarul amintit.

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#Valerian Vreme licente Microsoft, #imunitate deputat Valerian Vreme , #Valerian Vreme