DNA anunță că are în lucru zeci de dosare legate de pandemia de Covid: ”Prejudiciile sunt enorme”. Câți suspecți au fost trimiși în judecată până acum

Joi, 02 Februarie 2023, ora 16:13
2120 citiri
DNA anunță că are în lucru zeci de dosare legate de pandemia de Covid: ”Prejudiciile sunt enorme”. Câți suspecți au fost trimiși în judecată până acum
Peste 70 de dosare privind neregulile din pandemie au fost trimise în judecată FOTO Facebook / DNA

Procurorul-şef al DNA, Crin Bologa, a anunţat joi, 2 februarie, că au fost trimise în judecată peste 70 de dosare privind neregulile din timpul pandemiei de Covid-19.

În prezent, la nivelul DNA sunt instrumentate 90 de dosare referitoare la pandemie, în care sunt cercetate 122 de persoane.

”S-au trimis în judecată 72 de dosare cu zeci de inculpaţi, avem încă în lucru 90 de dosare referitoare la pandemie, sunt deja suspecţi sau inculpaţi peste 122 de persoane. Prejudiciile sunt enorme”, a declarat Crin Bologa, la conferinţa de bilanţ a DNA, potrivit Adevărul.

Referitor la bilanțul DNA în 2022, el a subliniat că rezultatele sunt ”remarcabile”.

Șeful instituției a adus în discuție lipsa de resurse umane şi provocările întâmpinate de DNA în cei trei ani de mandat, trecând în revistă modificările legislative.

Bologa a mai anunțat că, în ultimii trei ani, s-a înregistrat o creştere a numărului de dosare deschise după sesizarea din oficiu sau ca urmare a sesizării cetăţenilor. Anul trecut, numărul sesizările de la persoane fizice și juridice a fost de 2.193.

Prejudiciul total din dosarele pe care le are în lucru DNA este estimat la peste 4,22 miliarde euro, a mai anunțat procurorul.

#dosare DNA, #pandemie covid, #inculpati, #Crin Bologa DNA , #DNA