Declarațiile ”neverosimile” ale partenerei fostului primar Daniel Tudorache în Dosarul Diamantelor. Cum și-a justificat averea - rechizitoriu

Miercuri, 04 Mai 2022, ora 18:31
6272 citiri
Declarațiile ”neverosimile” ale partenerei fostului primar Daniel Tudorache în Dosarul Diamantelor. Cum și-a justificat averea - rechizitoriu
Adina și Daniel Tudoraceh FOTO Facebook / Adina Tudorache

Declarațiile făcute de soția fostului primar al Sectorului 1 Daniel Tudorache în dosarul ”Diamantelor” sunt neverosimile, potrivit procurorilor DNA.

În rechizitoriul consultat de G4Media, Adina Tudorache a explicat proveniența averii sale.

Potrivit acesteia, banii și diamantele proveneau de la o prietenă foarte bună a mamei sale, ”o cântăreață rusoaică, care a plecat în Rusia înainte de 1989” și de la tatăl ei, ”care era prieten cu foarte mulți pictori care i-au dăruit tablouri, pe care le-a vândut”.

”Apărările inculpatei Tudorache Constanța Adina nu sunt verosimile, fiind contrazise de ansamblul probelor rezultate în cauză”, arată DNA.

Mai mult, procurorii susțin că Adina Tudorache este în continuare partenera de viață a fostului primar, deși în acte au divorțat încă din 1993.

La percheziții, procurorii au găsit 258 de bijuterii, la menajera familiei Tudorache, Ștefana ”Fana” Jurowska. Despre acestea, Adina Tudorache a susținut că le ținea în casa menajerei de teama hoților.

Conform expertizei, procurorii au constatat că cele 258 de bijuterii valorează două milioane de euro (9.784.295 lei). Cea mai scumpă bijuterie este un diamant turk pentru care procurorii au găsit o factură fiscală din 31 decembrie 2017, emisă de Cara Jewellers FZCO - Dubai, în valoare de 836.000 AED (190.000 euro).

Adina Tudorache a susținut însă că cea mai scumpă bijuterie pe care o are este ”un inel cu diamant galben-șampanie, care însă e primit de la doamna rusoaică”. Ea a mai susținut că pasiunea pentru bijuterii ”o devorează” și că a cumpărat întotdeauna bijuterii cu bani cash din Dubai sau Turcia, din banii de la familia ei, de la cântăreața rusoaică și de la prietenii pictori ai tatălui ei, potrivit sursei citate.

Fostul primar este acuzat de DNA de spălare de bani, iar pe partenera lui, de complicitate la spălare de bani. Potrivit procurorilor, Tudorache ar fi realizat venituri ilicite totale de 637.687 lei. Sumele ilicite care ar fi provenit din mite le-ar fi ascuns fie în cash la fosta soție sau la menajera familiei, fie în bunuri (imobile, bijuterii) cumpărate de partenera lui de viață, fie într-un împrumut de 920.000 de euro acordat de Adina Tudorache.

Fostul primar avea în plan cumpărarea clubului Rapid

În urma perchezițiilor făcute la menajera familiei Tudorache, procurorii au mai găsit o convenție (o promisiune de vânzare) din 19 septembrie 2018 prin care Adina Tudorache urma să primească 50 % din acțiunile clubului de fotbal Rapid București.

”În cauză a fost atașată o convorbire telefonică interceptată într-un alt dosar, purtată între inculpatul Daniel Tudorache și Reghecampf Anamaria Ionela din care rezultă că inculpatul era implicat în activitatea clubului FC Rapid SA, rezultând chiar indicii că inculpatul Tudorache Daniel ar fi investit sume importante în club pe care ar fi vrut să și le recupereze prin vânzarea acțiunilor pe care le deținea unor persoane interesate”, arată procurorii DNA. Vânzarea acțiunilor către Adina Tudorache nu a mai avut loc.

Daniel Tudorache, acuzat și de complicitate la trafic de influență

Procurorii DNA suspectează că fostul primar al Sectorului 1 ar fi primit bani și de la Ion Niță, un apropiat al său (care pretindea că este nașul fostului primar, însă Tudorache neagă acest lucru).

În perioada septembrie 2016 - mai 2017, Niță ar fi încasat un comision de 10% din valoarea contractului pe care Bogdan Șovar, patronul firmei de pază Tiger Security, îl avea cu Protecția Copilului Sector 1.

”Inculpatul Niță Ion a fost sprijinit de inculpatul Tudorache Daniel, la acel moment primar al Sectorului 1, care i-a întărit martorului Șovar Constantin Bogdan, cu prilejul a două întâlniri în datele de 19 septembrie 2016 și 07 februarie 2017, convingerea că inculpatul Niță este trimisul său și că trebuie să țină legătura cu acesta pentru buna desfășurare a contractului”, arată DNA.

Rechizitoriul cuprinde și interceptări ambientale de la întâlnirile dintre Niță și Șovar, în una dintre acestea apropiatul lui Tudorache spunându-i omului de afaceri să vorbească în șoaptă.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ciolacu susține că Firea e candidatul PSD la Primăria Capitalei: „Vom vedea dacă mergem separat de PNL în această confruntare politică”
Ciolacu susține că Firea e candidatul PSD la Primăria Capitalei: „Vom vedea dacă mergem separat de PNL în această confruntare politică”
Preşedintele social-democraţilor Marcel Ciolacu a declarat că, în momentul de faţă, candidatul pentru funcţia de primar general din partea PSD este Gabriela Firea, însă „în interiorul...
Ciolacu susține că nu există nici o paralelă între candidatura lui Klaus Iohannis la NATO și alegerile pentru funcția de președinte în septembrie
Ciolacu susține că nu există nici o paralelă între candidatura lui Klaus Iohannis la NATO și alegerile pentru funcția de președinte în septembrie
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, chestionat vineri la Târgu-Mureş dacă a existat vreo discuţie în ceea ce priveşte propunerea lui Klaus Iohannis la şefia NATO şi dacă a luat în...
#dosarul diamantelor, #daniel tudorache, #adina tudorache, #fost primar sectorul 1 , #stiri juridice