Inalta Curte nu are spatiu pentru Dosarul Mineriadei, asa ca l-a depozitat pe hol

Miercuri, 14 Iunie 2017, ora 17:27
3059 citiri
Inalta Curte nu are spatiu pentru Dosarul Mineriadei, asa ca l-a depozitat pe hol
Foto: Arhiva Pixabay

Dosarul "Mineriadei", care are peste 400 de volume, a fost dus, miercuri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, documentele fiind depozitate pe hol, din cauza lipsei spatiului.

Presedintele instantei supreme, Cristina Tarcea, a reclamat ca ICCJ nu are suficient spatiu nici pentru depozitarea dosarelor, nici pentru repartizarea judecatorilor si personalului auxiliar in salile de judecata, spunand ca a solicitat si premierului, si primarului general al Capitalei alocarea unui nou sediu, insa fara rezultat.

Cele 413 volume ale dosarului Mineriada au fost aduse de la Parchetul General cu un microbuz, iar mai multi jandarmi au ajutat la descarcare, ele fiind depozitate la etajul al doilea al imobilului de pe strada Batistei, pe hol, la usa birourilor judecatorilor.

Ulterior, sefa instantei supreme, Cristina Tarcea, i-a invitat pe jurnalisti sa filmeze conditiile improprii in care se desfasoara activitatea judecatorilor de la ICCJ.

"Dosarul Mineriadei este un dosar cu un grad ridicat de complexitate, care va urma fluxul oricarui dosar repartizat spre judecare Inaltei Curti, dar care, din pacate, va ridica foarte mari probleme in ceea ce priveste spatiul de depozitare.

Este un dosar voluminos, sunt multe fapte, sunt multi inculpati si sunt in jur de 2.000 de parti vatamate si aproape 600 de martori care vor lua foarte mult timp completului investit cu judecarea cauzei", a declarat Tarcea.

Intrebata daca a reclamat lipsa de spatiu factorilor responsabili, Tarcea a aratat ca a facut demersuri, insa a primit doar promisiuni pana in acest moment.

"Conducerea Inaltei Curti face de zece ani demersuri pentru obtinerea unui nou sediu. Niciun demers nu s-a soldat cu nimic concret. Am fost in audienta la premier si la primarul general al Capitalei. Din pacate, demersurile noastre nu s-au soldat cu rezultate", a adaugat sefa instantei supreme.

Vineri, la instanta suprema a fost trimis si dosarul Romgaz de la DIICOT, acesta avand nu mai putin de 1.100 de volume.

Parchetul Inaltei Curti a anuntat ca procurorii militari au finalizat cercetarile in dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 si au trimis in judecata, pentru crime impotriva umanitatii, 14 persoane, intre care fostul presedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu, fostul sef al SRI Virgil Magureanu si Miron Cozma.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#volume dosar Mineriada ICCJ , #stiri dosarul Mineriadei