Victor Stanculescu, audiat in dosarul Mineriadei: Eram la Berlin in ziua in care au fost victime (Video)

Miercuri, 21 Octombrie 2015, ora 15:16
2756 citiri
Victor Stanculescu, audiat in dosarul Mineriadei: Eram la Berlin in ziua in care au fost victime (Video)
Foto: Romania TV

Fostul general Victor Atanasie Stanculescu a dat declaratii, miercuri, in fata magistratilor de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justiei (ICCJ), in dosarul Mineriadei, iar la iesire le-a spus jurnalistilor ca nu a avut nicio legatura cu evenimentele din 13-15 iunie 1990, pentru ca in acea perioada era plecat in Germania.

Fostul ministru al Apararii a tinut sa clarifice ca nu are calitatea de suspect in acest dosar, asa cum credea initial. In momentul in care a venit la Inalta Curte, Stanculescu a afirmat ca "am venit sa vad de ce am fost chemat, in calitate de suspect".

Totodata, Victor Stanculescu sustine ca pe data de 13 iunie s-a aflat la o conferinta la Berlin, asa ca nu stie ce s-a intamplat atunci in tara.

Ion Iliescu, urmarit penal in dosarul Mineriadei - e acuzat de crime contra umanitatii (Surse)

"Atunci am comunicat presei romane si televiziunii programul meu, am fost la Berlin", a declarat fostul general, spunand ca "n-am fost in ziua de 13 (iunie - n.red.) cand au fost victime in tara".

Era la Berlin, nu in aparatul central

Stanculescu a declarat ca nu stie cine le-a dat ordine minerilor. Unul dintre reporteri a insistat, spunandu-i ca ar fi trebuie sa stie, pentru ca era "in aparatul central".

"Nu, eram la Berlin", a raspuns Victor Stanculescu, adaugand ca nu a intervenit in niciun fel in timpul evenimentelor tragice de dupa Revolutie.

Ion Iliescu, urmarit penal in dosarul Mineriadei - cum comenteaza ministrul Justitiei

Referitor la posibilitatea sa ajunga din nou in spatele gratiilor, fostul general a marturisit ca "se poate orice".

"Va doresc pofta buna, mai departe urmariti si dvs. presa daca nu stiti", le-a spus la plecare jurnalistilor. "Noi suntem presa", a replicat unul dintre reporteri.

La randul sau, avocatul lui Stanculescu a confirmat ca fostul ministru nu figureaza ca suspect in dosarul Mineriadei, in care fostul presedinte Ion Iliescu ar fi fost miercuri pus sub urmarire penala pentru crime impotriva umanitatii.

Jurnalsitii s-au tinut dupa fostul general la plecare, iar acesta le-a mai spus cateva vorbe: "Eu am facut si inchisoare cinci ani jumate pentru alte fapte, pentru Revolutia de la Timisoara nu am avut nici acolo elemente de acuzare".

Intrebat daca ar trebui sa se faca dreptate in cazul evenimentelor din iunie 1990, Stanculescu a raspuns: "Daca sunt neprescrise (faptele - n.red.) trebuie sa faca, daca sunt prescrise..."

Fostul general Victor Atanasie Stanculescu s-a prezentat, miercuri dupa-amiaza, la Parchet, pentru a da explicatii in dosarul Mineriadei din 1990, in care fostul presedinte Ion Iliescu este urmarit penal pentru infractiuni contra umanitatii, potrivit unor surse.

Virgil Magureanu, suparat de o jurnalista: O intrebare neroada

Si Ion Iliescu, si fostul director al SRI Virgil Magureanu au mers, miercuri, la Parchetul instantei supreme, insa cel dintai nu a vrut sa dea nicio declaratie in fata presei.

Ulterior, oficiali din Parchetul instantei supreme au declarat pentru Mediafax ca fostul presedinte este urmarit penal in dosarul Mineriadei din iunie 1990, pentru infractiuni contra umanitatii, respectiv reprimarea violenta a manifestatiei din Piata Univeristatii, urmata de moartea a patru persoane si ranirea altor trei.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Stanculescu Mineriade, #Stanculescu Mineriade Berlin, #Stanculescu dosar Mineriade , #Victor Atanasie Stanculescu