Mesaje sfâșietoare după moartea medicului Radu Mirică. ”Vestea asta fulgerătoare mi-a străpuns sufletul”

Vineri, 30 Septembrie 2022, ora 11:32
10259 citiri
Mesaje sfâșietoare după moartea medicului Radu Mirică. ”Vestea asta fulgerătoare mi-a străpuns sufletul”
Dr. Radu Mirică FOTO: facebook/ Radu Mirică

Vestea că un chirurg renumit a murit fulgerător, în urma unui gest necugetat, i-a șocat pe mulți dintre prietenii și cunoscuții săi, mai ales că după această tragedie au fost lansate tot felul de zvonuri referitoare la viața lui personală.

Medicul a murit joi, 29 septembrie, după ce a căzut în gol de pe un bloc din cartierul bucureștean Pantelimon. Se pare că acesta s-ar fi aruncat în gol, iar intenția că ar fi vrut să-și pună capăt zilelor a fost dezbătută în presă după ce au apărut informații conform cărora chirurgul ar fi avut o depresie pe fondul tensiunilor din familie. Și chiar ar fi existat un mesaj către soția sa în care i-ar fi explicat gestul extrem.

Mesaje de regret pe pagina de Facebook al lui Radu Mirică

După tragedie, pagina Dr. Radu Mirică - Chirurgie Generală și Chirurgie Metabolică a fost ștearsă, iar contul său de Facebook a fost transformat în pagină memorială. Cei care l-au cunoscut au postat mesaje de regret.

”Vestea asta fulgerătoare mi-a străpuns sufletul. Radu a fost un coleg deosebit pentru care aveam respect și admirație. Încă din timpul studenției schimbam păreri despre cazurile chirurgicale din gărzi, ne împrumutam cărți, iar peste tot pe unde ne întâlneam spontan, ne opream și vorbeam, povesteam, râdeam. Un om cu pasiune pentru știință și de o bunătate sufletească ieșită din comun. Era mereu aproape de oameni și plăcut la vorbă. În timpul studenției era mereu prezent la cursurile și sesiunile științifice din cadrul societății studențești de chirurgie.

Pierderea ta va lăsa mereu un gol în sufletul nostru, celor care te-am cunoscut”, a scris unul dintre foștii săi colegi.

Și alți, probabil foști pacienți, sau doar cunoscuți își exprimă regretele, șocați, pe contul de socializare.

Cu toții spun despre el că era respectuos și își respecta pacienții și meseria.

”Greu de crezut această veste tragică domnule dr. Mirică Radu...Bunul Dumnezeu să vă primească în Împărăția Lui! Condoleanțe familiei”.

”Nu pot crede așa ceva. Un medic bun și respectos. Drum lin printre îngeri. Si acolo unde mergeți să aveți grijă de toți care au plecat pe un drum care nu se mai poate întoarce”.

”Dumnezeu să-l odihnească în pace, un om și un doctor deosebit care mai greu găsești. Sincere condoleanțe familiei nu îmi vine a crede. Am fost pancienta dânsului și atât de blând era și câtă grijă avea să fie bine. Păcat”.

Un alt pacient își amintește că medicul ”a fost singurul doctor rezident” care, la 3 dimineața, i-a făcut un consult de colică renală, în 2012, la Spitalul Sf Ioan, după ce fusese plimbat prin mai mulți doctori. ”Un paznic m-a dus la el”, a mai spus omul.

De ce s-ar fi sinucis medicul Radu Mirică

în mass-media au apărut informații conform cărora medicul ar fi avut probleme sentimentale. El i-ar fi lăsat soției un mesaj, înainte de a se aruncat în gol, scrie Adevărul.

Joi, 29 septembrie, o informare a Poliției Capitalei anunța tragedia.

”În orei 10:15, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București - Secția 9 Poliție a fost sesizată, prin apel 112, despre faptul că un bărbat, s-ar fi precipitat de la un etaj superior al unui bloc, situat în Sectorul 2.

La fața locului s-au deplasat echipaje de prim ajutor, precum și polițiști din cadrul secției.

În pofida eforturilor personalului medical, a fost declarat decesul bărbatului, în vârstă de 34 de ani.

În vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei.

Trupul neînsuflețit va fi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei”, se arată în comunicatul autorităților.

Sursele Ziare.com au confirmat ulterior că era vorba despre medicul Radu Mirică și că acesta s-ar fi aruncat în gol de pe bloc.

Dr.Radu Mirică era medic specialist chirurgie generală la Spitalul Clinic de Urgență "Sf. Ioan" București”. De asemenea, era Vicepreședinte al Societății Române de Chirurgie a Sânului și Oncologie.

Medicul avea experiență în tratamentul patologiei ginecologice oncologice, în special a cancerului mamar și competențe în Chirurgie laparoscopică ginecologică.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#dr radu mirica, #medic sinucis, #spitalul Sf Ioan , #medici
Comentarii