Ce sa faci ca sa ai succes in afaceri imobiliare

Marti, 21 Iulie 2009, ora 23:30
18603 citiri
Ce sa faci ca sa ai succes in afaceri imobiliare
Foto: Curierul National

Pentru a face afaceri in domeniul imobiliar nu trebuie sa fiti milionari. Aveti nevoie doar de multe informatii si multa rabdare, este de parere Dragos Dragoteanu, presedintele Euroest, una dintre cele mai importante agentii imobiliare de pe piata din Romania.

Daca dispuneti de o suma de minimum 100.000 de euro, puteti incepe propriile afaceri in domeniul imobiliar care, pe termen lung, se pot dovedi foarte profitabile.

"Afaceri imobiliare se pot face si cu sume intre 100.000 - 500.000 de euro. Sumele acestea sunt destul de mari pentru piata actuala, daca va orientati spre investitii mai mici", a spus Dragoteanu, la Televiziunea Ziare.com. (Urmareste AICI inregistrarea video a emisiunii)

Cel mai important aspect al inceperii unei afaceri pe segmentul imobiliar sau, pur si simplu, in cautarea unei locuinte, este sa va informati cat mai bine despre piata din momentul respectiv si tendintele sale pentru viitor, potrivit presedintelui Euroest.

"Daca vreti sa va implicati in domeniul imobiliar, este foarte important sa va informati cand, unde si cum sa investiti. Exista agentii imobiliare destul de bune, care pot da sfaturi si repere, pe care le puteti folosi in alegerea dumneavoastra", a spus Dragoteanu.

Cunoasterea preturilor este esentiala pentru a reusi sa negociati cat mai bine. In cazul in care vi se cere un pret prea mare, recomanda Dragoteanu, ar trebui sa cereti trei evaluari: una facuta de o banca, una de un evaluator ales de vanzator si una de un evaluator ales de dumneavoastra. Media ar trebui sa reprezinte pretul de achizitie.

De asemenea, presedintele Euroest recomanda o mare doza de rabdare, in cazul in care intentionati sa faceti cariera in acest domeniu. "Foarte putini rezista in domeniul imobiliar, mai ales in intermediere. Iti trebuie un nume, pe care trebuie sa fii dispus sa-l castigi in timp", a spus el.

In ciuda opiniei generale, afacerile imobiliare se desfasoara destul de bine si in perioada de criza, fiind, de fapt, unele dintre putinele domenii care nu se opresc din cauza unor probleme financiare globale sau razboaie, de exemplu.

Politica bancilor si neincrederea, cauzele scaderii pietei imobiliare

In schimb, scaderea de pe piata este cauzata de banci, care ofera dobanzi mult prea mari la depozite, investitorii majori preferand sa astepte momente mai bune, in timp ce primesc bani de la banca.

Pana cand dobanzile nu vor scadea la 2 - 3% in euro, piata va ramane in blocaj, potrivit presedintelui Euroest.

De asemenea, una dintre probleme o reprezinta si lipsa de incredere a celor care ar putea investi.

"Ei nu stiu cat de jos se poate duce piata imobiliara, daca preturile se vor opri unde au ajuns la acest moment sau daca vor cobori mai mult. La aceasta intrebare nu poate raspunde nimeni. Pot exista si cresteri si scaderi. Lucrurile bune, din "prime location", care pot genera un cash flow constant, nu vor scadea cu mai mult de 15 - 20%", a spus Dragoteanu.

De altfel, pentru a rezista in acest domeniu, este recomandata concentrarea pe investitiile pe termen lung, care genereaza bani lunar, acest lucru fiind extrem de important pentru contractarea unui credit, chiar si in conditii de criza.

Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis pe 24 aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul...
#succes afaceri imobiliare, #investitii imobiliare Romania, #sfaturi investitii imobiliare, #Dragos Dragoteanu Euroest , #Piata Imobiliara