Povestea lui Zani, catelul salvat de un englez de pe strazile Zarnestiului (Video)

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 17:51
5024 citiri
Povestea lui Zani, catelul salvat de un englez de pe strazile Zarnestiului (Video)
Foto: Express & Star

Un englez aflat intr-o misiune caritabila in Romania a salvat un catel vagabond si grav bolnav de pe strazile Zarnestiului si, apoi, l-a luat cu el acasa. A cheltuit nu mai putin de 800 de lire sterline (peste 1.000 euro) doar pentru transportul lui Zani.

Dave Love traieste in Staffordshire, Marea Britanie. In urma cu doua luni se afla in Romania, intr-o misiune de caritate, cand a vazut catelul tarandu-se de sub o masina abandonata din Zarnesti, lesinat de foame, pe o caldura de peste 30 de grade. A decis pe loc sa-l ia cu el. L-a mituit pe soferul microbuzului in care se afla pentru a-i permite sa-l ia la bord, iar imediat dupa ce a ajuns la hotel a luat un taxi si l-a dus la cel mai apropiat veterinar.

Catelul se afla intr-o stare foarte grava. Veterinarul le-a spus ca avea coada infectata si ca ar fi murit in doua zile daca nu era operat. Avea numai sase saptamani. Dave, impreuna cu sotia sa, Kate, n-au stat pe ganduri si au decis sa suporte toate cheltuielile legate de tratamentul medical al catelului. Au scos bani din buzunar pentru interventia chirugicala de urgenta, pentru medicamente si pentru mancare. Apoi s-au decis sa-l ia cu ei acasa, in Anglia. L-au numit Zani, dupa numele localitatii in care l-au gasit, Zarnesti.

Dave si Kate Love au trebuit sa astepte doua luni pana au fost gata formalitatile legale pentru transportul lui Zani din Zarnesti, Romania, in Staffordshire, Anglia. Cand, in sfarsit, Zani a ajuns duminica la noua lui casa, fericirea familiei Love a fost foarte mare.

Dave Love: Unii oameni au spus ca suntem nebuni

Relatia dintre sotii Dave si catelul Zani a ajuns foarte repede cunoscuta in Staffordshire. Catelul a fost asteptat cu nerabdare nu numai de familia Dave, care si-a luat vineri liber de la munca pentru a-i pregati venirea, ci si de jurnalisti.

"Nu puteam sa-l lasam sa moara. Unii cred ca suntem nebuni, dar, odata de l-am gasit, nu ne-am mai putut desparti de el. Reactiile altor oameni au fost amuzante, deoarece, in mod normal, Romania este asociata cu adoptia copiilor, nu a cainilor", a spus Dave Love pentru publicatia Express & Star.

Zani este acum intr-o stare foarte buna, s-a vindecat complet. Nu mai exista niciun semn de necroza sau de deteriorare progresiva a structurii osoase, asa cum au diagnosticat medicii din Romania.

"Veterinarul ne-a spus ca, fara niciun dubiu, catelul mai avea de trait cel mult doua zile, daca nu era operat. In Romania, singurul meu gand era cum sa-l scap pe bietul animal de suferinta. A fost un moment, la veterinar, cand eu si Katie ne-am uitat unul la altul si asta a fost, ne-am decis sa-l adoptam. Ca si cum soarta ne-a dat un semn", si-a amintit Dave.

Dave si Kate Love au doi baieti, Alex, de 15 ani si Ben, de noua ani. Copiii au fost foarte incantati de Zani. "Abia asteptau sa soseasca", a relatat Dave.

"Am mai avut un caine boxer, Tessa, care a murit in urma cu opt ani, avea zece ani si jumatate, am suferit mult. Mi-am spus atunci ca nu mai vreau sa trec prin asa ceva. Dar, coincidenta, inainte de a pleca in Romania, am discutat cu Katie despre cum ar fi sa avem un caine. Ea tocmai castigase la tombola o cutie imensa cu mancare pentru caini", a mai spus Dave.

Zani s-a acomodat imediat cu noul peisaj si pare ca se simte ca acasa cu clima britanica.

"Ii place sa stea tolanit la picioarele mele. Cainii ciobanesti romanesti sunt rase stabile si loiale. Credem ca se va acomoda perfect", a concluzionat Dave Love, mangaindu-si afectuos cainele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#caine Zarnesti Anglia, #englez catel adoptat Zarnesti , #Marea Britanie