Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ce avere are Dragos Pislaru, noul ministru al Muncii

Luni, 18 Aprilie 2016, ora 12:22
12449 citiri
Ce avere are Dragos Pislaru, noul ministru al Muncii
Foto: Facebook/Dragos Pislaru

Dragos Pislaru, numit ministru al Muncii, luni, in locul Anei Costea, are doua locuinte in Bucuresti, e actionar la cateva firme si are mai multe depozite bancare.

Conform declaratiei de avere din decembrie 2015, el are o casa de 182 de metri patrati, achizitionata in anul 1996 pe numele sau, potrivit News.ro.

In plus, este si proprietarul unui apartament de 74 de metri patrati, detinut impreuna cu sotia sa, Livia Pislaru. Ambele locuinte sunt in Bucuresti.

De asemenea, ministrul Muncii are mai multe depozite bancare in lei, euro si dolari, majoritatea la Raiffeisen Bank, totalizand 481.253 de lei, 9.983 de dolari si 9.386 de euro. Pislaru mai are un fond de pensii private de 34.469 de lei, infiintat in anul 2008.

Dragos Pislaru detine si 2.264 de actiuni in valoare de 339.600 de lei la SC GEA Strategy & Consulting, 5.625 de actiuni in valoare de 68.062 de lei la SCDFEE Electrica SA si 67 de actiuni de 1.949 de lei la CNTEE Transelectrica SA. El a acordat si imprumuturi personale catre Monica Filip (140.000 de lei), Bogdan Stanciu (70.000 de lei) si Emanoil Penescu (10.000 de lei).

E oficial: Avem un nou ministru al Muncii - Cine o inlocuieste pe Ana Costea

In ultimul an fiscal, Pislaru a realizat venituri de 186.353 de lei din contractul de administrator la SC GEA Strategy & Consulting si de 2.308 lei din contract individual la Universitatea Craiova, ca expert /lector.

Alti 121.553 de lei au fost obtinuti de Pislaru din conventii servicii pe proiecte europene la SC GEA Strategy & Consulting, iar alti 3.448 de lei au fost obtinuti din plata cu ora pentru prestatii in calitate de cadru didactic la Universitatea de Arhitecura din Bucuresti.

Bani din conferinte si contracte de management

De asemenea, in urma unei conventii civile de prestari servicii (prezentare conferinta), Dragos Pislaru a obtinut 667 de lei de la Fundatia Friedrich Ebert, iar 24.000 de lei a primit de la Banca Mondiala pentru consultanta.

El a mai primit 4.000 de euro in baza unui subcobntract pentru un studiu de cercetare privind regiunea Dunarii, realizat in beneficiul unui centru specializat din Mannheim. Ca persoana fizica autorizata, Pislaru a avut contracte de management cu SC Taparo SA din Targu Lapus si cu Asociatia Centrul Roman pentru Inovatie in Dezvoltare Locala Ramnicu Valcea, unde a fost director de program, obtinand 119.598 de lei si, respectiv, 66.350 de lei.

El a obtinut si 123.607 lei din dividende la SC GEA Strategy & Consulting. Sotia sa, Livia Pislaru, a primit 2.196 de lei de la SC Pro Team Innovation SRL, in baza unui contract individual de munca.

Decretul a fost semnat de Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de numire a lui Dragos Pislaru in functia de ministru al Muncii.

Conform unui comunicat al Administratiei prezidentiale, presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru revocarea Anei Costea din functia de Ministru al Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice. De asemenea, seful statului a semnat decretul pentru numirea lui Dragos-Nicolae Pislaru in functia de Ministru al Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

Ministrul Muncii a demisionat

Ceremonia depunerii juramantului de catre noul ministru al Muncii va avea loc la ora 18.00, la Palatul Cotroceni.

Dragos Pislaru, in varsta de 40 de ani, a fost consilier de stat pe politici economice la Cancelaria premierului, din decembrie 2015.

Anterior, el a ocupat functia de manager general al companiei GEA Strategy & Consulting. El a absolvit Academia de Studii Economice Bucuresti, Facultatea de Relatii Economice Internationale.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#avere noul ministru al Muncii, #avere ministru Munca, #avere Dragos Pislaru , #ministrul Muncii