Cum vrea ministrul Muncii sa schimbe Miorita - raspunsul sau a devenit viral

Sambata, 08 Octombrie 2016, ora 17:34
8985 citiri
Cum vrea ministrul Muncii sa schimbe Miorita - raspunsul sau a devenit viral
Foto: Facebook/Dragos Pislaru

Ministrii tehnocrati comunica activ cu romanii pe Facebook iar Dragos Pislaru, cel care conduce Ministerul Muncii, putem spune ca este unul dintre cei mai creativi cand vine vorba de replici pe retelele de socializare.

Raspunsul oferit de Pislaru unui roman si care includea viziunea sa despre cum ar trebui scrisa "Miorita" in zilele noastre a devenit viral sambata pe Facebook.

Totul a pornit dupa ce ministrul Muncii a vorbit pe Facebook despre faptul ca la Guvern zeci de bursieri si voluntari ai GovITHub muncesc chiar si in weekend pentru a gasi solutii moderne pentru a-i sprijini pe cetateni si administratia.

"Premiera in administratia publica, premiera in trecerea la o guvernare 2.0 - o elita de specialisti reuniti in echipe mici si flexibile sub egida GovIT Hub lucreaza la solutii IT pentru a eficientiza institutiile si politicile publice", a notat ministrul.

Ca o concluzie, Dragos Pislau a notat ca: "Gata cu captura proiectelor IT ale statului prin licitatii mamut, incepem o noua paradigma! Felicitari pentru implicare si viziune!".

La mesajul ministrului, cineva a comentat: "O poveste fara sfarsit. Este ca 'Miorita', asteptam... ce?".

Raspunsul ministrului nu a intarziat sa apara si a fost oferit intr-un stil amuzant.

"Ca cel vrancean si cel ungurean, in loc sa mi-l piarda pe cel moldovean, ca-i mai ortoman, sa treaca si sa faca impreuna o asociatie de oieri, sa ia bani europeni si sa devina toti trei mai ortomani. Iar miorita laie, laie bucalaie, in loc sa vorbeasca de una singura, sa se duca sa dea de veste ca la noi in Romania oile au inceput sa vorbeasca si ca usor usor abandonam spiritul de turma si incepem sa construim ceva demn de un picior de plai, o gura de rai.

Si eventual sa vina si ciobanii si oitele din diaspora sa dea o mana de ajutor. Si-am incalecat pe o canapea (ca sunt obosit frant dupa saptamana ce a trecut) si v-am spus povestea asa! Si am trait tehnocrati pana la adanci batraneti?", a scris Pislaru.

Acesta a adaugat si un tag folosit destul de des in ultima vreme - #GoCiolo - alaturi de #NuNeResemnam.

Dupa transmiterea mesajului, ministrul i-a multumit celui care i-a oferit ocazia sa ii ofere un astfel de raspuns.

"Amuzament serios de weekend - multumesc Daniel pentru provocarea de a imi da ocazia sa arat cum ar trebui sa schimbam spiritul mioritic pentru a ne reinventa ca natiune si trece la urmatorul nivel de dezvoltare", a transmis Dragos Pislaru.

Varianta Mioritei oferita de ministru a fost distribuita de foarte multe persoane, printre care si de premierul Dacian Ciolos, ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, si de Valentin Mircea, seful Corpului de Control al premierului.

A.G.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#ministru Muncii Miorita Facebook, #ministru Muncii Miorita, #Dragos Pislaru Miorita , #ministrul Muncii