Ministrul Muncii, catre studenti: Pe langa micile si marile greutati, intotdeauna e loc si de o bere (Video)

Luni, 03 Octombrie 2016, ora 22:29
3884 citiri
Ministrul Muncii, catre studenti: Pe langa micile si marile greutati, intotdeauna e loc si de o bere (Video)
Foto: Arhiva Facebook/Dragos Pislaru/GEA Strategy & Consulting

Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, le-a transmis studentilor Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii Bucuresti, la deschiderea noului an universitar, un mesaj in care ii indeamna sa imbine studiul constiincios cu viata relaxata si prietenia colegilor de facultate.

Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Dragos Pislaru, a participat la ceremonia de deschidere a noului an universitar la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii Bucuresti. Acesta a incurajat tinerii sa studieze cat mai mult, sa puna multa pasiune in meseria pentru care se pregatesc, iar la finalul discursului le-a povestit o anecdota prin care le transmite ca intotdeauna e loc si de o bere.

"Un profesor de sociologie a decis sa-si tina cursul in parc. A venit la el cu o bere, cu un bol de sticla, si cu niste pietricele si cu niste nisip si a zis: 'Dragi studenti, bolul acesta este viata voastra, pietricelele reprezinta marile greutati ale semenilor nostri, pe care trebuie sa le studiati' si a pus pietrele in bol. 'Nisipul, care umple golurile dintre pietricele reprezinta micile probleme, care pot forma destinul si uneori sunt mai importante decat marile probleme' si a pus nisipul peste pietricelele din urna. Dar vine un student, ia cutia cu bere de langa, toarna berea deasupra si spune 'Vedeti, pe langa marile greutati, pe langa micile greutati, intotdeauna e loc de o bere'. Asa ca, dragilor, dati-mi voie sa va rog sa va si distrati, sa intelegeti ca lucrurile acestea vin absolut de la sine", a spus Dragos Pislaru studentilor.

Indemnul ministrului Muncii a fost intampinat de cei aproximativ 200 de tineri cu hohote de ras si ropote de aplauze. La incheierea festivitatii de deschidere, Dragos Pislaru a explicat de ce a tinut sa transmita acest mesaj studentilor.

"Am incercat sa folosesc o anecdota ca sa nu ii facem sa fie crispati inca de la primul contact cu facultatea. A imbina o viata relaxata si prietenia cu studiul constiincios este un echilibru absolut necesar. Altfel, vom putea avea niste oameni care trec prin facultate, dobandesc cunostintele, dar scapa exact ceea ce este cel mai important - sa te distrezi si sa iti placa ceea ce ce faci", a precizat ministrul.

O replica, in spirit de gluma, a venit chiar in timpul ceremoniei de deschidere, de la secretarul de stat din Ministerul Educatiei, Sorin Costreie.

"Discursul meu va fi 'Invatati, invatati, invatati!', ca sa contrabalansez indemnul domnului ministru", le-a spus acesta studentilor.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Dragos Pislaru mesaj studenti bere , #ministrul Muncii
Comentarii
Poza programer2
programer2
rank 1
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Greutățile studenților sunt cele de la aruncarea greutății, sau cele