Ministrul Muncii ii transmite un "mesaj in tehnocrata" lui Liviu Dragnea

Sambata, 05 Noiembrie 2016, ora 07:36
8577 citiri
Ministrul Muncii ii transmite un "mesaj in tehnocrata" lui Liviu Dragnea

Ministrul Muncii Dragos Pislaru a raspuns vineri seara la atacurile lui Liviu Dragnea, care l-a acuzat ca si-a permis sa ii faca pe medici si pe profesori pomanagii, spunand ca i se atribuie vorbe pe care nu le-a spus si ca "un partid condus de un cercetat penal nu se dezminte si continua sa manipuleze".

El isi incheie declaratia cu "un mesaj in tehnocrata", in care afirma ca este nevoie de o noua clasa politica.

"Un partid condus de un cercetat penal nu se dezminte si continua sa manipuleze intr-o maniera iresponsabila si lipsita de scrupule. Sunt consternat ca mi se pun in gura vorbe pe care eu nu le-am spus, idei care nu imi apartin. Eu nu am vorbit despre beneficii salariale in declaratia de ieri, asa cum in mod fals mi se atribuie in comunicatul prin care mi se cere public demisia, ci despre beneficii sociale, dorind sa subliniez fraudarea sistemului", a transmis Dragos Pislaru.

Taxele platite de salariatii care muncesc sunt redistribuite fraudulos

Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a explicat si de ce a declarat, joi, ca sunt acordate beneficii salariale nu doar oamenilor care au nevoie de ele, ci si celor care "lancezesc si sunt trantori".

"Conform DEX trantor este o 'persoana care nu vrea sa lucreze si traieste din munca altora'. Spre disperarea salariatilor multi si tacuti care muncesc pe branci in tara noastra, taxele pe care ei pe platesc sunt redistribuite fraudulos, prin beneficii sociale necuvenite si unui procent insemnat de persoane care profita de sistem sau sunt o clientela docila si resemnata pentru politicieni. Spre disperarea antreprenorilor multi si tacuti care creeaza locuri de munca, exista un numar important de oameni care nu vor sa lucreze pentru ca exista beneficii sociale care, cumulate, descurajeaza munca si implicarea in societate", mai spune Pislaru.

"In final, un mesaj in tehnocrata: este nevoie de o noua clasa politica, fara coruptie, fara captura statului pentru interesele gastii de partid, fara ilegalitati. Doar asa putem progresa in aceasta tara". spune ministrul Muncii.

Citeste si ce schimbari majore pregateste Ministerul Muncii pentrusalariile bugetarilor si ajutoarele sociale.

Insulte la adresa romanilor sunt minciunile politicienilor

Ministrul Muncii mai spune ca insulte la adresa romanilor sunt, de fapt, minciunile pe care politicienii acuzatori le profereaza, jocul periculos cu asteptarile si credintele oamenilor atunci cand promite cresteri salariale despre care stie prea bine ca nu pot fi platite.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca ministrul Muncii, Dragos Pislaru, este primul dintre ministrii din guvernele Romaniei care si-a permis "sa-i faca pe profesori si pe medici pomanagii".

"Acest domn Pislaru este, cred, primul dintre ministrii din guvernele Romaniei care si-a permis sa-i faca pe profesori si pe medici pomanagii. Acest individ vorbeste de pomeni electorale cand noi discutam sa marim salariile din Sanatate si din Educatie si, de la inaltimea pozitiei lui de tehnocrat ratacit prin Guvern, ii face pe acesti oameni pomanagii. Pe cei care ne educa copiii si pe cei care ar trebui sa ramana in tara sa ne salveze vietile", a spus Dragnea.

Dragnea s-a referit la declaratia de joi a ministrului Muncii despre modul in care se distribuie banii stransi din impozite si taxe: "Noi dam beneficii oamenilor care au nevoie si trebuie sa primeasca, dar dam si altor oameni, care stau si lancezesc si sunt trantori in sistem. Dam, in acelasi timp, servicii la o calitate care este abominabila si lucrurile astea trebuie sa se schimbe. Asta vreau sa fac. Vreau sa vad masurile active, ca duc la crearea de locuri de munca, sa vad inspectia sociala ca credibilizeaza sistemul si vreau sa vad ca legea salarizarii unitare la care lucram sa putem avea un proiect credibil, sa poata toata lumea din sectorul public sa vada cum, in cinci ani de acum incolo, pana in 2021, sa le poata creste cu 30 la suta salariul, astfel incat toata lumea sa fie multumita".

Ministrul Muncii a atras atentia si asupra pomenilor electorale aprobate pe banda rulanta in ultima vreme de Parlament: Urmeaza inca un val. Nu mai e iresponsabilitate, e dezastru neasumat.

Citește și:
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
După accidentul feroviar produs sâmbătă seara în Gara CFR Galaţi în urma căruia patru persoane au fost rănite, europarlamentarul Corina Creţu a preciza că este imperios necesară...
#Dragos Pislaru replica Dragnea, #Dragos Pislaru replica tehnocrata Dragnea, #modificari salarii bugetari , #ministrul Muncii
Comentarii