Noul ministru al Muncii a depus juramantul. Iohannis: Sa aveti mana buna si inspiratie

Luni, 18 Aprilie 2016, ora 18:02
7326 citiri
Noul ministru al Muncii a depus juramantul. Iohannis: Sa aveti mana buna si inspiratie
Foto: Realitatea Tv

Dragos Pislaru a depus luni seara juramantul in functia de ministru al Muncii, la Palatul Cotroceni, in prezenta presedintelui Klaus Iohannis.

Seful statului a tinut un scurt discurs in care i-a spus lui Pislaru ca mandatul sau nu va fi unul usor, dar i-a urat sa aiba "mana buna" si i-a trasat pe scurt ce asteptari are de la el.

Ce avere are Dragos Pislaru, noul ministru al Muncii

"Felicitari, domnule ministru, si mult succes in mandat va doresc! Este o situatie complicata cea in care dvs. preluati acest portofoliu si va doresc mana buna si inspiratie.

Chiar astazi am semnat un decret de promulgare pentru o lege din zona dvs., Legea pentru modificarea si completarea OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor. Personal, consider ca aceasta lege este una buna, asteptata si binevenita. Va incurajez sa gasiti in Guvern cele mai bune solutii pentru a aplica legea. Va rog sa nu tratati chestiunea intr-un mod contabil, e o lege proactiva, din zona politicilor demografice, foarte importanta pentru romani", a declarat Klaus Iohannis.

Seful statului a vorbit si despre controversata Lege a salarizarii bugetarilor, scandal in urma caruia fostul ministru al Muncii, Ana Costea, si-a dat demisia saptamana trecuta.

"Nu pot sa trec peste un intreg complex de probleme care va asteapta, si anume salarizarea bugetarilor. Situatia e complicata. De multi ani, guvernantii, parlamentarii incearca sa gaseasca solutii la aceasta problema, fara sa fi gasit pana acum una satisfacatoare pentru toata lumea.

Exista o mare asteptare pentru cresterea salariilor bugetarilor, exista o mare asteptare pentru eliminarea inechitatilor din domeniul salarizarii bugetarilor. Va doresc sa va aplecati asupra acestei chestiuni si sa gasiti o solutie buna, acceptata, care realmente imbunatateste situatia in acest domeniu. Mult succes si numai bine!", i-a urat presedintele noului ministru al Muncii.

Ministrul Muncii, Ana Costea, si-a dat joia trecuta demisia din functie. Costea a amenitat anterior, dupa negocierile de martea trecuta cu sindicatele pe ordonanta privind salariile bugetarilor, ca fie proiectul va fi retras in prima sedinta de guvern, fie ea isi da demisia.

Negocieri cu scantei pe salariile bugetarilor: Ministrul Muncii ameninta cu demisia, sindicalistii cu protestele

Desi Guvernul a renuntat miercuri la proiectul salarizarii bugetarilor, in urma nemultumirilor exprimate de sindicalisti, Costea tot si-a dat demisia din Cabinetul Ciolos.

E oficial: Guvernul renunta la proiectul legat de salarizarea bugetarilor (Video)

Surse din Guvern au declarat insa, marti, pentru Ziare.com, ca amenintarile lui Costea cu demisia au fost doar un joc de imagine, avand in vedere ca ea se afla pe lista neagra a lui Ciolos si urma sa fie oricum remaniata cat de curand, pentru "proasta gestionare a problemei salariilor bugetarilor si pentru proiecte suspecte gasite la Ministerul Muncii".

Joaca de-a demisia in Guvern: Ministrul Muncii ameninta ca pleaca pentru ca oricum o da afara Ciolos

La doar cateva zile de la demisia Anei Costea din functia de ministru al Muncii, seful Executivului a anuntat, luni, numele inlocuitorului sau, in persoana lui Dragost Pislaru, consilier de stat pe probleme economice la Cancelaria Premierului, iar resedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire in functie.

Dacian Ciolos: As fi vrut sa am in continuare o doamna la Ministerul Muncii

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#ministrul Muncii juramant , #ministrul Muncii