Există sau nu dragoste la prima vedere: S-a descoperit adevărul și în câte minute se dă verdictul

Vineri, 03 Iunie 2022, ora 05:31
4658 citiri
Există sau nu dragoste la prima vedere: S-a descoperit adevărul și în câte minute se dă verdictul
Dragostea la prima vedere poate apărea în doar 2 minute FOTO: Daily Mail

Un nou studiu realizat de către experți din cadrul Departamentului de psihologie al Universității Ebraice din Ierusalim, care a fost publicat în revista Scientific Reports pe 21 martie 2022, arată că cuplurile perfect potrivite devin biologic sincronizate în două minute. Concluzia a fost că există cu adevărat dragoste la prima vedere.

Cercetătorii din Israel au monitorizat perechile în timpul primelor întâlniri, ei spunând că dragostea apare la prima vedere, iar timpul real pentru a înflori iubirea este de aproximativ două minute, potrivit Daily Mail.

Psihologii au investigat modul în care transpirația pielii și mișcările fizice se schimbă, atunci când bărbații și femeile se văd în timpul întâlnirilor scurte. Cuplurile care erau interesate unul de celălalt din punct de vedere romantic au avut rate similare de transpirație – un indicator care arată că cei doi sunt ”sincronizați” din punct de vedere bilogic – în două minute, au descoperit experții.

Dezvăluire de senzație a Armatei SUA, imagini în premieră: Trei OZN-uri filmate de un elicopter militar VIDEO

Dar femeile sunt mult mai atrase de bărbați pentru a se sincroniza, decât bărbații. De asemenea, cuplurile interesate și-au sincronizat pe parcursul întâlnirii și mișcările fizice – cum ar fi zâmbetul, aplecarea capului și mișcarea brațelor și picioarelor.

Noul studiu a fost realizat de profesori de la Universitatea Ebraică din Ierusalim, Israel. ”Conectarea cu un partener depinde de cât de bine ne putem sincroniza corpurile. Studiul a arătat că în două minute de la întâlnire, sincronizarea fiziologică este predictivă pentru interesul romantic”, a spus dr. Shir Atzil de la Universitatea Ebraică din Ieruslaim.

Procesele din spatele împerecherii cu un partener, cunoscut sub numele de selecția partenerului, au fost mult timp un subiect de interes științific, fiind aprofundat de-a lungul anilor.

Cafea cu zahăr sau fără, cum este mai bine: Care reduce riscul de deces prematur?

Teoriile evolutive clasice ale selecției partenerului subliniază ”trăsăturile imediate” și ”statice”, cum ar fi forma feței, culoarea părului și indicatorii de fertilitate, cum ar fi șodurile.

Pentru studiu, psihologii au recrutat 32 de studenți heterosexuali – 16 bărbați și 16 femei – interesați de o relație romantică. Experimentul a fost realizat în trei serii de 16 întâlniri, în care un bărbat și o femeie s-au întâlnit timp de cinci minute. Un total de 46 de date au fost incluse în analiză.

Pe măsură ce au discutat, participanților li s-a înregistrat activitatea electrodermală prin utlizarea unor brățări Empatica E4. Aceasta se referă la modificări ale rezistenței pielii la un curent electric de valori mici, bazate pe activitatea glandelor sudoripare.

Mișcările comportamentale, cum ar fi încuviințarea din cap, mișcarea unui braț, a unui picior, au fost înregistrate la fiecare partener în timpul întâlnirilor.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#dragoste, #dragoste prima vedere, #dragoste iubire, #dragoste cuplu, #dragoste romantica, #dragoste adevarata , #stiri sanatate