Marian Drăgulescu s-a reprofilat pe baschet 3x3

Marti, 16 August 2022, ora 12:12
1636 citiri
Marian Drăgulescu s-a reprofilat pe baschet 3x3
Marian Drăgulescu s-a descurcat la baschet 3x3 FOTO facebook

Legendarul gimnast Marian Drăgulescu a fost prezent în weekend la ultimul turneu din circuitul național de baschet 3x3 Sport Arena Streetball înainte de marea finală din septembrie.

Pentru trei zile, de vineri până duminică, peste 500 de jucători au evoluat în turneul disputat pe terenurile din Universitatea Politehnică București.

Marian Drăgulescu, mare pasionat de baschet, a evoluat într-un meci demonstrativ și de asemenea i-a asistat pe tinerii atleți din Ucraina, Danylo Holienkov și Viktor Tereschenkov, care au făcut spectacol în concursul de slam-dunk.

“Mă simt ca peștele în apă când sunt pe un teren sau într-o sală de sport. Baschetul 3x3 este foarte spectaculos, necesită multă îndemânare, multă viteză și astăzi am avut nevoie de câteva minute bune de încălzire până să nimeresc coșul cu mingea”, a declarat amuzat campionul român.

Știința București la open masculin și Agro Squad la open feminin au fost câștigătoarele categoriilor de elită la evenimentul co-finanțat de către Primăria Sectorului 6 prin programul Sport și Sănătate 2022. Pentru Știința București este primul succes din acest sezon, bucureștenii reușind să oprească supremația celor de la Athletic Constanța, după ce i-au depășit pe marii rivali în semifinale, scor 20-18. Conduși de Robert Nanu ales Tissot MVP la finalul turneului, cei de la Știința au trecut lejer în finală de Politehnica Iași, scor 21-9.

La feminin, Agro Squad a reușit cel de-al doilea succes din acest sezon după un turneu fără înfrângere. Mihaela Panait, la prima prezență în turneele Sport Arena Streetball în 2022, a marcat în total 26 de puncte în cele patru meciuri pentru echipa sa, fiind desemnată cea mai bună jucătoare a turneului.

La categoria Open masculin a fost prezent în competiție și primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, care s-a înscris alături de prietenii săi cu echipa #westsideisthebestside, ajungând până în faza optimilor de finală.

A fost un nou weekend plin de baschet 3x3, disciplină olimpică începând cu ediția Tokyo 2020, dar și cu multe momente care i-au ținut în priză pe cei peste 2000 de oameni care s-au perindat în acest weekend pe terenurile din baza sportivă Poli Arena, cu toate că vremea a mutat ultimele meciuri de duminică în Sala Leul.

Atât jucătorii cât și spectatorii s-au putut duela și în turnee de baschet pe consolă, care au fost organizate cu sprijinul secției de eSports a clubului universitar ASE București.

Pe lângă cele 12 categorii de vârstă, între sub 10 ani și plus 35 de ani, în cadrul evenimentului a fost organizată și o categorie specială, SCORE, dedicată copiilor din centrele de plasament din Sectorul 6. Acțiunea a adus o continuitate Proiectului SCORE – Sport în Comunitate: Onoare, Respect și Educație, derulat de către ACS Sport Promotion și Sport Arena Streetball în anul 2021, prin care copiii din centrele de plasament din București au desfășurat activități fizice și educative, prin intermediul baschetului 3x3.

Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
ELCEN a anunţat o avarie majoră la reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, CET Bucureşti Vest fiind indisponibilizată, iar CET Grozăveşti neputând fi pornită. În acest...
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Poliția Capitalei a anunțat că un bărbat de 53 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti, după ce şi-a urmărit soţia în trafic, a spart geamul maşinii şi a lovit-o. A fost...
#dragulescu, #baschet 3x3, #turneu, #Bucuresti, #reprofilare , #stiri din sport