Cât de uzate sunt pneurile mașinii care a provocat un accident în lanț pe A1. "Din păcate, a provocat și o victimă"

Luni, 30 Ianuarie 2023, ora 15:44
4064 citiri
Cât de uzate sunt pneurile mașinii care a provocat un accident în lanț pe A1. "Din păcate, a provocat și o victimă"
Cum arată cauciucurile uneia dintre mașinile implicate într-un accident în lanță, pe A1 FOTO DRDP Brașov FOTO Facebook

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov a publicat pe pagina de Facebook o fotografie a cauciucurilor mașinii care a provocat accidentul în lanț pe autostrada A1, în condiții de ploaie înghețată.

”Așa arăta cauciucul mașinii care a provocat accidentul de aseară de pe autostrada A1, între Sibiu și Boița!

Din păcate accidentul în lanț a provocat și o victimă, după ce unul dintre șoferi a căzut de pe pasaj, în timp ce a încercat să se refugieze din calea mașinilor care circulau cu mare viteză.

Accidentul s-a produs în condiții de ploaie înghețată care estre foarte greu de combătut pentru că gheața acoperă imediat orice material antiderapant. Cele 8 utilaje din cadrul CIC Boița au acționat cu materiale antiderapante în continuu începând cu ora 18.45 (codul galben de ploaie înghețată fiind emis ulterior, în jurul orei 19), imediat după ce a început ploaia, cu treceri o dată la 30 – 40 de minute pe întregul sector dintre Mohu și Boița.

În paralel, pe toate panourile de afișaj de pe întregul sector de autostradă au fost afișate mesaje de avertizare cu privire la carosabil alunecos și restricție de viteză la 60 km/h. Unul dintre panourile acestea fiind amplasat la doar 1,3 km înainte de zona în care s-a întâmplat accidentul”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a DRDP Brașov.

Circulația a fost reluată după aproximativ 6 ore.

Reprezentanții CNAIR recomandă celor care sunt implicați în accidente ca, după ce anunță autoritățile, să se retragă pe banda de urgență sau să rămână în mașini pentru a nu se expune pericolelor de pe autostrăzi.

#DRDP, #brasov, #trafic rutier, #cauciucuri iarna, #cauciucuri uzate, #accident rutier , #accidente rutiere