Ce pățești dacă îți iei chiriaș fără să-l verifici. Cum a ajuns un cuplu din Cluj să bage în casă un periculos traficant de droguri

Marti, 10 Mai 2022, ora 04:25
11066 citiri
Ce pățești dacă îți iei chiriaș fără să-l verifici. Cum a ajuns un cuplu din Cluj să bage în casă un periculos traficant de droguri
Un cuplu din Huedin a închiriat fără să știe o garsonieră unuia dintre cei mai de temut traficanți de droguri FOTO / Adevărul

O familie din Huedin care și-a închiriat garsoniera unui individ fără să-l verifice temeinic înainte s-a trezit că a băgat în casă pe unul dintre cei mai notorii traficanți de droguri din zona Clujului, un individ arestat în trecut de celebrul Traian Berbeceanu, în perioada în care conducea Brigada Antidrog din Alba Iulia.

Au descoperit cu cine au de-a face abia când Electrica i-a contactat să-i anunțe că au restanțe și că vor fi acționați în judecată pentru recuperarea datoriei. Când au mers la Cluj să rezolve problema cu chiriașul au făcut marea descoperire: garsoniera lor era ticsită de-a dreptul cu pungi și saci din plastic în care încă se mai aflau droguri. Au sunat imediat la poliție, înțelegând că problema lor nu erau restanțele la utilități.

Cum au ajuns oamenii din Huedin să închirieze garsoniera traficantului

Familia din Huedin a dat de necaz în momentul în care a anunțat pe site-urile de imobiliare că închiriază o garsonieră în Cluj. Au fost contactați imediat de un individ care s-a arătat dispus să bată palma pentru o perioadă de patru luni de zile, din decembrie 2019 și până în aprilie 2020, cu posibilitatea de prelungire a înțelegerii.

Între cele două părți a fost făcut un contract, chiriașul oferind proprietarilor acte de identitate emise în altă țară decât România. Oamenii de bună credință i-au încredințat omului casa și și-au văzut de treabă, încântați că omul își plătea la timp chiria.

În primăvara anului 2020 au apărut problemele. Administratorul blocului unde se afla garsoniera din Cluj i-a avertizat pe proprietari că înregistrează restanțe la întreținere, în plus au primit și o notificare de la Electrica prin care erau anunțați că au adunat datorii, motiv pentru care vor fi acționați în instanță dacă nu vor achita. Hotărâți să tranșeze problema cu chiriașul, oamenii s-au deplasat la Cluj. Au sunat la ușă, doar că nu le-a răspuns nimeni. Chiriașul nu răspundea nici măcar la telefon și nici la mesaje, așa că au decis să spargă ușa.

Când au intrat în casă au avut un șoc. Încăperea era pur și simplu ticsită cu saci și pungi din plastic, împrăștiați inclusiv în baie și bucătărie, în interiorul lor aflându-se încă droguri (materie vegetală). Pe masa din sufragerie au fost găsite inclusiv recipiente din plastic pline cu pastile de culoare albă și tot felul de ustensile folosite pentru porționare. Speriați, oamenii au sunat imediat la poliție.

Mucurile de țigară care l-au trădat pe Orlando

În urma cercetării la fața locului, au fost găsite mai multe mucuri de țigară, dar și un bon fiscal de la o cunoscută cafenea din Cluj. Au fost probele care, după ce au fost supuse analizei ADN, i-au condus pe polițiști la Gabor Orlando Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuți traficanți de ”legale” și cannabis din zona Clujului. În trecut fusese reținut după o amplă anchetă, denumită Operațiunea Transilvania, condusă atunci de Traian Berbeceanu.

Orlando s-a ales cu o pedeapsă de închisoare cu suspendare, așa că a plecat din România unde a continuat să facă fărădelegi. Era anchetat în Spania, Germania și Italia, inclusiv pentru jaf, falsificare de formulare de plată cu funcție de garanție și uzurpare de calități oficiale.

Când polițiștii români au introdus în baza de date profilul genetic obținut din analiza mucurilor de țigară au descoperit că Orlando este un om foarte căutat prin Europa de autoritățile judiciare. În România, individul se fofila, folosind acte de identitate false. Așa a reușit să-i înșele și pe cei doi soți din Huedin, dându-le, pentru contract, documente false.

Explicațiile puerile date de traficant în fața instanței

În fața anchetatorilor Orlando a refuzat să facă declarații, iar în instanță a dat o serie de explicații pe care judecătorii le-au considerat ”puerile” și de necrezut. Traficantul a explicat că a închiriat garsoniera întrucât soția sa era însărcinată și nu mai putea fuma în casă, având nevoie de un loc de refugiu. Explicațiile nu au ținut în fața judecătorilor care au considerat că la mijloc era vorba despre o cantitate mult prea mare de droguri pentru a fi deținută pentru consum propriu, așa cum a vrut să dea de înțeles Orlando.

Traficantul a fost condamnat de instanța de fond la 4 ani și 2 luni de închisoare, însă în apel, Curtea de Apel din Cluj i-a redus pedeapsa la 3 ani și 4 luni de închisoare în regim de detenție.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
Pericol de moarte la Cluj. Cinci persoane, dintre care 4 minori, au ajuns la spital intoxicate cu dioxid de carbon
Pericol de moarte la Cluj. Cinci persoane, dintre care 4 minori, au ajuns la spital intoxicate cu dioxid de carbon
O femeie şi patru copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 8 ani, au ajuns, joi seară, 18 aprilie, la spital fiind transportați de către echipaje medicale din Cluj. Cei cinci prezentau...
#droguri legale, #traficanti de droguri, #Cluj, #berbeceanu, #BCCO, #Curte Apel Cluj , #trafic droguri
Comentarii
Poza olimpiu
olimpiu
rank 5
Daca aia cu pensii speciale tot i-au redus pedeapsa