Arestări în cazul unei grupări suspectată că aducea droguri din Spania și le distribuia în Brăila

Luni, 05 Decembrie 2022, ora 19:59
1983 citiri
Arestări în cazul unei grupări suspectată că aducea droguri din Spania și le distribuia în Brăila
Liderii acestei grupări ar fi locuit în cea mai parte a timpului, în Spania FOTO Poliția Română

Şapte persoane au fost arestate preventiv şi alte două au fost plasate în arest la domiciliu de magistraţii Tribunalului Brăila, într-un dosar în care DIICOT face cercetări faţă de o grupare care distribuia droguri şi substanţe psihoactive în municipiul Brăila.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Brăila au reţinut pentru 24 de ore nouă inculpaţi, cercetaţi pentru introducere în ţară de droguri de risc, trafic de droguri de risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Astfel, începând cu luna iunie, în municipiul Brăila a acţionat o grupare care s-a ocupat cu distribuirea de droguri de risc (canabis) şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive (3-CMC) consumatorilor din oraş.

”Liderii acestei grupări au locuit, în cea mai parte a timpului, în Spania de unde au expediat în ţară, periodic, colete cu droguri, prin intermediul unor servicii de coletărie sau a unor persoane fizice. Coletele au fost supravegheate, pe timpul transportului, de către persoane de încredere, din anturajul acestora. După ce drogurile ajungeau în ţară şi erau depozitate în siguranţă, cei doi lideri ai grupării veneau în România cu avionul pentru a supraveghea şi coordona distribuirea acestora şi colectarea sumelor de bani provenite din valorificare”, a transmis, luni, DIICOT.

Unul dintre inculpaţi a fost prins în flagrant un inculpat după ce a introdus în ţară cantităţile de aproximativ 4.750 de grame de rezină de canabis, aproximativ 379 de grame de canabis şi 490 de grame de substanţe cu efect psihoactiv (3 CMC).

Totodată, procurorii DIICOT Biroul Teritorial Brăila, împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila, au făcut 13 percheziţii domiciliare, fiind identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 24 de doze de canabis, 4 pungi de canabis (1070 grame), o cutie cu 5 grame de canabis, 3 plicuri cu substanţă cu efect psihoactiv, de tip Cristal, şi bancnote rulate destinate prizării care conţineau urme de substanţă pulverulentă de culoare albă, 8 grindere şi suma de 5.245 de lei.

Ulterior, şapte dintre inculpaţi au fost arestaţi preventiv de Tribunalul Brăila ş ceilalţi doi plasaţi în arest la domiciliu.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, precum şi al jandarmilor din cadrul I.J.J. Brăila.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Citește și:
Poliția Română, despre controversele din jurul noilor uniforme: „Vor fi evaluate într-un laborator de specialitate”
Poliția Română, despre controversele din jurul noilor uniforme: „Vor fi evaluate într-un laborator de specialitate”
Poliția Română a transmis primele concluzii ale verificărilor făcute în toată țara, după plângerile legate de calitatea noilor uniforme ale polițiștilor. Potrivit IGPR, „în urma...
Cum a fost destructurată cea mai mare grupare de trafic de droguri care alimenta piața din București. Substanțe aduse în țară cu mașini modificate la service VIDEO
Cum a fost destructurată cea mai mare grupare de trafic de droguri care alimenta piața din București. Substanțe aduse în țară cu mașini modificate la service VIDEO
Cel mai important grup infracțional, care alimenta piața din București cu droguri a fost destructurat de polițiști și procurori, anunță IGPR. Opt indivizi au fost trimiși în judecată....
Comentarii
Poza 00-Z-00
00-Z-00
rank 1
Poza cc_c
cc_c
rank 2
Arestari in cazul unei grupari suspectatE