Un elev din Deva a fost prins cu droguri când participa la un Program Erasmus. "Va trebui ajutat să depăşească acest moment"

Miercuri, 22 Martie 2023, ora 13:04
5068 citiri
Un elev din Deva a fost prins cu droguri când participa la un Program Erasmus. "Va trebui ajutat să depăşească acest moment"
Adolescent care se droghează FOTO Pixabay

Un elev de 17 ani de la un liceu din Deva a fost prins cu droguri în Macedonia de Nord, unde participa alături de alţi tineri la un program Erasmus.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara a început o anchetă în acest caz.

„A fost numită o comisie care va analiza acest incident nefericit. Va trebui să punem un accent mai mare pe activitatea de prevenţie în domeniul prevenirii consumului de droguri. Vom colabora cu Centrul Judeţean Antidrog pentru recomandările necesare, iar elevul va trebui ajutat să depăşească acest moment”, a declarat miercuri, 22 martie, pentru Agerpres, inspectorul şcolar general Maria Ştefănie.

Elevul făcea parte dintr-un grup de 12 tineri selectaţi din judeţul Hunedoara pentru a lua parte la un program Erasmus la Skopje, în Macedonia de Nord, potrivit primelor informații.

Adolescentul este elev la Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” din Deva, iar selecţia tinerilor care au luat parte la acest program a fost efectuată prin Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Hunedoara.

Drogurile au fost descoperite de cele două profesoare care însoţeau grupul de elevi, iar ulterior a fost oprită participarea la derularea programului Erasmus şi s-a solicitat întoarcerea acasă a tinerilor.

Elevul a fost audiat de autorităţile din Macedonia de Nord, a precizat inspectorul şcolar general Maria Ştefănie.

Tinerii au ajuns acasă în siguranţă, marţi noaptea, ancheta derulată în acest caz urmând să stabilească împrejurările în care s-a produs incidentul, a mai menţionat reprezentantul IŞJ Hunedoara.

#droguri, #elev liceu, #deva, #erasmus, #ancheta , #consum de droguri