Fenomenul elevilor traficanți de droguri în școli se extinde. Liceeni din Bacău, acuzați că vând hașiș colegilor

Joi, 30 Martie 2023, ora 15:00
1452 citiri
Fenomenul elevilor traficanți de droguri în școli se extinde. Liceeni din Bacău, acuzați că vând hașiș colegilor
Elevi de liceul din Bacău,săltați de mascați într-un dosar de trafic de droguri FOTO captură video

Mai multe percheziții domiciliare au avut loc, joi, la persoane bănuite de distribuirea de droguri de risc (hașis) către consumatori din municipiul Bacău și localitățile învecinate. Traficanții sunt suspectați că au vânndut drogurile și în zona unităților de învățământ, doi dintre aceștia fiind elevi în licee din municipiul Bacău.

De asemenea, pe lângă persoanele bănuite, la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău, precum și la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, mai multe persoane vor fi conduse pentru audieri, în calitate de martori (consumatori de droguri), multe dintre acestea tinere și foarte tinere, elevi în unitățile de învățământ din municipiu.

Cercetările sunt continuate pentru probarea tuturor activităților infracționale și tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activităţile sunt desfăşurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.

Acesta nu este un caz unic. Șapte persoane au fost reținute în dosarul privind traficul de droguri în mai multe licee din Capitală, în timp ce față de alte trei persoane s-a dispus controlul judiciar.

Autoritățile au efectuat 23 de percheziții luni, 20 martie, descoperind diferite cantități de cannabis, cocaină și ketamină, precum și comprimate de medicamente. O grupare infracțională distribuia droguri de mare risc în două licee din București, iar substanțele interzise ajungeau la elevi.

Potrivit unor surse Ziare.com, este vorba despre Liceul Teoretic Bulgar ”Hristo Botev” și Liceul Teoretic ”Traian”.

#droguri, #droguri scoli, #elevi, #hasis, #perchezitii, #bacau , #trafic droguri