Mărturia cutremurătoare a unei tinere consumatoare de droguri: ”Am avut două tentative de suicid, una dintre ele chiar în fața mamei” VIDEO

Joi, 20 Aprilie 2023, ora 15:27
2960 citiri
Mărturia cutremurătoare a unei tinere consumatoare de droguri: ”Am avut două tentative de suicid, una dintre ele chiar în fața mamei” VIDEO
Mărturia cutremurătoare a unei tinere consumatoare de droguri FOTO captură video/Turnul Sfatului

Alexandra, o tânără care timp de zece ani a fost consumatoare de droguri, de la marijuana și ecstasy, până la heroină și etnobotanice, s-a destăinuit în fața a mii de adolescenți din Sibiu.

Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu în cadrul unei campanii de conștientizare asupra consecințelor consumului de substanțe psihoactive.

Alexandra are o poveste de viață cutremurătoare și a ales să o prezinte public, pentru ca miile de copii care au ascultat-o să înțeleagă cât de periculoase sunt drogurile.

S-a născut într-o familie cu părinți care aveau puternice principii de viață, pe care au încercat să le insufle și fetei, însă a afectat-o faptul că relația dintre ei nu era una bună.

„Am intrat la 16 ani într-un anturaj în care se consumau droguri și alcool”, povestește fata.

Alexandra spune că timp de un an de zile a reușit să se țină departe de droguri și de alcool și considera că este suficient de puternică să nu cedeze tentației de a încerca. Într-un moment de slăbiciune, însă, în care s-a certat cu părinții ei, și-a rugat unul dintre prieteni să-i facă o țigară cu marijuana. Prima dată nu i-a plăcut, dar a fost tentată să încerce și a doua și a treia oară, ca mai apoi să consume din ce în ce mai mult. Au urmat petrecerile cu muzică electronică, acolo unde fata a început să consume alcool, ecstasy și cocaină.

„Ideea era că simțeam că nu o să ajung niciodată dependentă și că, practic, sunt capabilă să îmi văd de liceu și să nu mă afecteze, dar începusem să mă afund într-o adevărată minciună. O minciună pe care o trăiam zilnic”.

A început să chiulească de la liceu, să-și mintă părinții, să-și ferească ochii roșii și să fure din casă pentru că nu-i mai ajungeau banii.

A reușit, totuși, să ia BAC-ul, chiar dacă nu cu o notă mare, a intrat la facultate și s-a mutat singură cu o prietenă. A fost momentul în care a simțit că are libertatea mult dorită.

A sfârșit într-o relație cu băiatul care a abuzat-o sexual

Consumul a devenit aproape zilnic, consuma și acasă. A reușit să-și termine și facultatea, însă cu note la limita promovării.

A urmat intrarea într-un anturaj periculos și o petrecere la munte unde, pentru prima dată, din cauza drogurilor și a consumului de alcool a adormit, iar un băiat a profitat sexual de ea.

„A doua zi, când m-am trezit, m-am simțit în cel mai jalnic mod. Nu-mi venea să cred cât de rău am ajuns, dar am încercat să anesteziez acea durere tot cu alcool și droguri”

Alexandra povestește cu durere în glas că acel băiat, și el consumator de droguri, a profitat de ea, reușind să o convingă în câteva luni să aibă o relație care a durat 5 ani. „Bineînțeles că și el consuma droguri și, împreună, am ajuns să consumăm cantități foarte mari. Ceea ce eu nu știam despre el este faptul că se ocupa și cu traficul de droguri”.

În cele din urmă, au fost prinși de DIICOT și anchetați timp de un an de zile. Iubitul ei a primit o pedeapsă de trei ani cu executare, iar ea, fiind acuzată de complicitate și punerea la dispoziție a locuinței pentru consum de droguri a primit o pedeapsă cu suspendare, scrie turnulsfatului.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Orașul din Europa în care cocaina s-ar putea cumpăra de la farmacie. Primarul vrea să combată astfel traficul de droguri
Orașul din Europa în care cocaina s-ar putea cumpăra de la farmacie. Primarul vrea să combată astfel traficul de droguri
Singura modalitate de a combate traficul de droguri şi consecinţele sale "dezastruoase", pentru economia şi securitatea capitalei Olandei, este reglementarea drogurilor tari, precum cocaina şi...
Mai multe persoane au fost prinse în flagrant delict în timp ce vindeau canabis şi ecstasy. Prețul era de 70 de lei pentru un gram sau un comprimat
Mai multe persoane au fost prinse în flagrant delict în timp ce vindeau canabis şi ecstasy. Prețul era de 70 de lei pentru un gram sau un comprimat
Cinci persoane din judeţul Vrancea au fost reţinute şi urmează a fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru trafic de droguri de risc după ce ar fi vândut cannabis...
#droguri, #consumator, #dependenta droguri, #heroina, #cocaina , #droguri
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
”Am avut două tentative de suicid..."