Cum a reușit poliția să-l bage în sperieți pe Unchiu’ T, un important dealer de speed și canabis din București: ”Mamă, mamă! M-a luat tremuratul!”

Miercuri, 17 August 2022, ora 23:12
4505 citiri
Cum a reușit poliția să-l bage în sperieți pe Unchiu’ T, un important dealer de speed și canabis din București: ”Mamă, mamă! M-a luat tremuratul!”
O grupare de traficanți de droguri turnată la poliție de un colaborator FOTO Ziua de Vest

O grupare de dealeri de droguri din București, condusă de un anume Unchiu T, a primit ani grei de închisoare în urma unui denunț făcut de un colaborator al traficanților.

Bărbatul a fost prins în timpul unei razii de stradă cu o cantitate de droguri în portofel, iar la audieri, pentru a scăpa ieftin, și-a turnat partenerii. Când liderul grupării a aflat, prin intermediul unui avocat, în ce situație se află, în rândul grupării a început agitația.

Momentul ales de turnător nu a fost deloc bun. Unchiu T și acoliții lui, printre care și o femeie, așteptau din Spania un colet important care conținea o cantitate foarte mare de droguri, de ordinul kilogramelor.

Deși cu poliția pe urme, știind că sunt filați, dealerii nu au abandonat afacerea și au construit o adevărată stratagemă pentru a nu fi prinși. Așteptau să dea lovitura și apoi să se retragă pentru o perioadă în Spania, speriați că riscă să ajungă la închisoare după ce au aflat că polițiștii au informații despre afacerile lor.

”DOMN: A sunat-o gen, vorbește cu Cris, adică i-am dat numărul la avocat să sune avocatul.

UNCHIUL: Mamă, mamă, să-mi bag p**a în mă-sa! M-a luat tremuratul!

DOMN: Ah, păi te cred că eu ce să mai zic că mă bâlbâi, nici nu știu ce să mai fac. Mă învârt în casă ca un c*i într-o găleată.

UNCHIUL: Mamă, mamă, mamă, mamă! Dar cum?

DOMN: Da.

UNCHIUL: Vai de mine și de mine”, a fost reacția liderului grupării de traficanți atunci când a aflat de la un complice că au fost turnați la poliție.

Gruparea a acționat în București, Vama Veche, Cluj, Prahova și zona Moldovei în perioada 2020-2021 și era formată din patru bărbați și o femeie, prieteni vechi ce se cunoșteau de ani de zile. Unchiu T, liderul grupului, era cunoscut de către acoliții săi, dar și de consumatori drept un traficant extrem de discret care nu intra în vorbă cu persoane pe care nu le cunoștea și nici nu vindea droguri la stradă, ci doar apropiaților.

Ca să nu fie dibuiți de poliție, dealerii închiriau mai multe apartamente în același timp, în zone rezidențiale de lux, centrale. Se mutau des, schimbau telefoanele de câte ori simțeau că este cazul, de regulă înaintea unei tranzacții importante, nu se afișau împreună. Când au fost turnați la poliție, Unchiu T și ai lui se pregăteau să treacă la piața ”angro”, iar în acest scop se apucaseră să caute o casă în București, cu ziduri înalte și fără vecini, unde să-și vadă de treabă nestingheriți.

Aveau impresia că polițiștii doar îi urmăresc de la distanță fără să intervină mai mult în viața lor. În realitate însă, întreaga grupare a fost interceptată pe telefoane și ambiental chiar în locuințele pe care le tot schimbau, iar discuțiile au fost relevante, dealerii vorbind deschis între ei despre locul, ziua și marfa pe care o așteptau din afara țării.

Au fost prinși în flagrant în momentul în care au mers să ridice coletul cu droguri dintr-o stație de maxi-taxi din zona Gării de Nord, iar apoi au urmat perchezițiile în timpul cărora au fost descoperite 9 kilograme de cannabis, MDMA, Amfetamină, amestec de cu cofeină și Levamisol, Ketamină, ciuperci care conțin Psilocină în cantități foarte mari, dar și importante sume de bani, de ordinul sutelor de mii de euro. Doar într-o singură locuință a unuia dintre dealeri, din sectorul 2 al Capitalei, polițiștii au găsit 117.450 lei, 123.100 euro și 1000 dolari.

Traficanții au fost reținuți și ulterior judecați de Tribunalul București care a și dat condamnările pe fondul cauzei în data de 11 august, astfel:

Tatian Remus Luca a fost condamnat la 9 ani și 2 luni de închisoare în regim de detenție.

Atănăsoaei Andrei - 6 ani închisoare în regim de detenție.

Mihail Ionuţ George 4 ani și 9 luni închisoare în regim de detenție.

Dragomir Cristian Florin 5 ani închisoare în regim de detenție.

Florentina Maria Enache (Ionescu) - 4 ani şi 6 luni închisoare în regim de detenție.

Sentințele nu sunt definitive.

Citește și:
Anchetă într-un liceu din Iași după ce mai mulți elevi s-au luat la bătaie. Adolescenții au ajuns la spital
Anchetă într-un liceu din Iași după ce mai mulți elevi s-au luat la bătaie. Adolescenții au ajuns la spital
Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a anunţat demararea unei anchete, după ce mai mulţi elevi de la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi din Iaşi au fost implicaţi vineri într-o bătaie în...
George Simion, scandal cu Jandarmeria în toiul nopții, în Piața Victoriei: ”Plecați de aici!”. Liderul AUR, testat pentru alcool și droguri VIDEO
George Simion, scandal cu Jandarmeria în toiul nopții, în Piața Victoriei: ”Plecați de aici!”. Liderul AUR, testat pentru alcool și droguri VIDEO
George Simion a început protestul anunțat în Piața Victoriei cu trei zile mai devreme, iar în cursul nopții de joi spre vineri, 29 spre 30 septembrie, a avut mai multe altercații cu forțele...