Epava unei drone galben-albastre pe care scria ”Slava Ukraina” a fost descoperită în apropierea unui poligon de lângă Moscova

Marti, 28 Martie 2023, ora 19:04
2522 citiri
Epava unei drone galben-albastre pe care scria ”Slava Ukraina” a fost descoperită în apropierea unui poligon de lângă Moscova
Drona era vopsită în albastru și galben FOTO Telegram

Canalul rus de Telegram ”Baza” relatează că un locuitor al satului Svitino, regiunea Moscova, a descoperit epava unei drone ucrainene, la 100 de metri de calea ferată.

Potrivit mediei ruse, bărbatul a observat părți ale unei drone vopsite în albastru și galben cu inscripția „Glorie Ucrainei!” în timp ce plimba câinele.

Anvergura estimată a aripilor dronei căzute este de doi metri. Potrivit canalului Telgram Moscova, cea mai apropiată cale ferată de Svitino este gara Alabino, lângă care se află poligonul cu același nume, care este centrul expozițional al Ministerului Apărării al Federației Ruse.

Departamentul lui Șoigu nu a comentat încă „incidentul” cu UAV-ul de lângă Moscova. Bloggerul Fașik Donețky consideră că această situație este ”conveneabilă” rușilor: acum Moscova poate spune că nu degeaba a pus sisteme Panțîr pe acoperișurile clădirilor din capitala Rusiei.

Pe 19 martie, un UAV necunoscut a căzut în regiunea Tula din Rusia . Autoritățile locale au acuzat Forțele Armate ale Ucrainei de provocare, spunând că drona detectată nu reprezintă o amenințare pentru localnici. În noaptea de 28 februarie, cel mai masiv atac cu drone a avut loc în Rusia. UAV-urile au fost „prinse” în mai multe zone, inclusiv pe cerul de deasupra Sankt Petersburgului . Din cauza stării de urgență, toate avioanele care zburau spre capitala nordică a Federației Ruse au fost nevoite să se întoarcă pe aeroporturile de plecare.

#drona ucraina, #descoperire, #poligon, #Moscova, #slava ukraina , #Razboi Ucraina