Drulă acuză PSD că îl protejează pe ministrul Virgil Popescu: ”Acest guvern se bucură de preţurile mari ale energiei”

Marti, 23 August 2022, ora 17:15
1860 citiri
Drulă acuză PSD că îl protejează pe ministrul Virgil Popescu: ”Acest guvern se bucură de preţurile mari ale energiei”
Cătălin Drulă FOTO Facebook

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, acuză Partidul Social Democrat de faptul că îl protejează pe ministrul Energiei şi reaminteşte că este pentru a treia oară când Uniunea Salvaţi România depune o moţiune împotriva lui Virgil Popescu.

"Dincolo de micile înţepături pe care şi le adresează pe ici pe colo, aşa, cât de cât, ca să nu pară că sunt complet în braţe unii cu alţii, PSD este cel care îl protejează pe Virgil Popescu. USR este la a treia moţiune pe care o depune împotriva lui Virgil Popescu, care vă aduc aminte că este un ministru care este de trei ani în funcţie. Majoritatea miniştrilor acestui guvern sunt de un an, aproape, de când este acest guvern învestit. Virgil Popescu este din 2019 ministrul Energiei. (...) Este un dezastru ce a făcut acest om", a spus liderul USR, pentru Realitatea TV.

Întrebat dacă USR ar intra alături de PSD la guvernare, în cazul în care s-ar rupe coaliţia, Drulă a exclus o astfel de variantă. El a reproşat Guvernului că "se bucură" de preţurile mari la energie, deoarece acest lucru creşte încasările la buget.

"Nu se rupe coaliţia, câinii mai au de ros oase la măcelărie. Din păcate, această coaliţie păstorită de Iohannis, PSD-PNL, este o coaliţie care duce România în faliment. Semnele că suntem pe buza prăpastiei din punct de vedere economic se adună zi de zi. Iarna aceasta va fi extrem de grea şi vedem că ei se hrănesc din aceste preţuri mari ale energiei. Dacă vă uitaţi pe cifre, cât a încasat bugetul de stat suplimentar, se bucură de preţurile mari. Acest guvern PNL-PSD se bucură de preţurile mari la benzină, de preţurile mari la kilowatt", a spus Drulă.

USR va depune moţiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, în prima zi a sesiunii parlamentare, a anunţat marţi preşedintele partidului, Cătălin Drulă.

"După 3 ani în care ministrul a fost doar spectator în fotoliu, românii plătesc facturi uriaşe la energie şi sărăcesc pe zi ce trece. Europa de Vest adoptă măsuri care au fost propuse şi în România de USR, dar între timp Virgil Popescu duce România către o iarnă extrem de dificilă. Măsurile luate de PSD şi PNL au îndatorat România cu 30 miliarde lei, bani pe care îi vor plăti copiii şi nepoţii noştri", a scris liderul USR, pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Locurile de muncă solicitante pentru creier ar proteja oamenii de apariția demenței
Locurile de muncă solicitante pentru creier ar proteja oamenii de apariția demenței
Cercetătorii au descoperit că, cu cât oamenii îşi folosesc mai mult creierul la locul de muncă, cu atât mai bine par să fie protejaţi împotriva problemelor de gândire şi de memorie care...
#Drula, #PSD, #ministru energie, #protectie, #motiune, #virgil popescu , #Stiri Catalin Drula
Comentarii