Drumul expres care va prelungi, după decenii, autostrada București-Pitești. "Prinde contur" VIDEO/FOTO

Miercuri, 07 Decembrie 2022, ora 19:39
26562 citiri
Drumul expres care va prelungi, după decenii, autostrada București-Pitești. "Prinde contur" VIDEO/FOTO
Drumul Expres Craiova- Pitești FOTO: Facebook/ Asociația Pro Infrastructura

Asociația Pro Infrastructură a publicat miercuri, 7 decembrie, imagini cu stadiul lucrărilor de pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Pitești.

”Șantierul este încă în fazele incipiente, undeva la 7-8% stadiu fizic. Termenul de finalizare este noiembrie 2024, adică 12 luni de proiectare și 24 de execuție calculate de la emiterea ordinului de începere din 15.11.2021.

Deocamdată nu s-a emis autorizația de construire pentru conexiunea modificată dintre DEx12 și A1 lângă Pitești, deci probabil că antreprenorul va primi extensie de timp”, a transmis Asociația Pro Infrastructură pe pagina de Facebook.

Constructorul, UMB, trebuie să termine lotul vecin (Slatina-Colonești) în decembrie 2023 (sau mai devreme), dar șoferii pot folosi doar segmentul Valea Mare-Negreni, la Colonești nefiind prevăzut un nod rutier, precizează API.

31,81 kilometri dintre Oarja/Catanele și Colonești SURSA: Ascociația ProInfrastructura

”Așadar solicităm constructorului și oficialilor CNAIR să facă toate demersurile tehnice și birocratice pentru a inaugura cât mai rapid secțiunea Colonești-Albota. Un obiectiv complet rezonabil pentru acest lucru este primăvara anului 2024, sfârșit de 2023 fiind doar un vis, astfel încât șoferii să circule neîntrerupt pe DEx12 între Balș Vest și Albota cel mai târziu în luna mai 2024, iar conexiunea la Autostrada A1 să se facă (până) în noiembrie-decembrie 2024, în termenul contractual”, se mai arată în postarea experților în Infrastructură.

Tronsonul București–Pitești din A1 reprezintă prima autostradă din România, cei 96 de kilometri care leagă cele două orașe fiind construiți în perioada 1967-1972.

Imagini noi de pe Centura Bârlad, care este aproape gata de inaugurare. Când va fi deschisă circulației VIDEO
Imagini noi de pe Centura Bârlad, care este aproape gata de inaugurare. Când va fi deschisă circulației VIDEO
Centura Bârlad este din ce în ce mai aproape de inaugurare. Lucrările au ajuns la progres fizic de 95%, iar constructorul a așternut, deja, stratul de uzură pe mare parte din drum, arată cele...
Întârzieri flagrante pe Centura Bucureștiului. Pro Infrastructura: „V-am zis același lucru de fiecare dată și repetăm: imposibil august sau septembrie”
Întârzieri flagrante pe Centura Bucureștiului. Pro Infrastructura: „V-am zis același lucru de fiecare dată și repetăm: imposibil august sau septembrie”
Cei 18 kilometri ai Lotului 3 Bragadiru – Joița al Autostrăzii București Sud sunt abia la 65% progres fizic, la cinci ani de la semnarea contractului și la două luni de la expirarea...
#drum expres Craiova Pitesti, #stadiu lucrari, #lotul 4, #asociatia pro infrastructura, #infrastructura rutiera , #infrastructura
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Poza Sulampahar
Sulampahar
rank 4
Romanii mei frecara tziparul vreo 15 de ani pana Ford
  1. Apple nu va introduce noile funcții de inteligență artificială în Europa până la finalul anului. Care este motivul
  2. Uniunea Europeană se apropie de aprobarea unei legi controversate privind scanarea mesajelor digitale, inclusiv a celor criptate
  3. Ce va lansa Apple în loc de ochelarii Vision Pro 2
  4. Portul de la frontiera Uniunii. Cele mai importante transporturi din Portul Constanța în 2023
  5. Care este cea mai falsificată bancnotă din România. Avertismentul BNR
  6. Aerul condiționat arde la buzunare. Cu cât crește factura la energie în zilele caniculare
  7. Cum arată prima mașină electrică "chinezească" produsă în Europa. Va concura puternic Dacia Spring VIDEO
  8. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  9. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  10. Super-afacere pe criză: profit-record făcut de un cunoscut lanț de covrigării