Drumul expres care va prelungi, după decenii, autostrada București-Pitești. "Prinde contur" VIDEO/FOTO

Miercuri, 07 Decembrie 2022, ora 19:39
25442 citiri
Drumul expres care va prelungi, după decenii, autostrada București-Pitești. "Prinde contur" VIDEO/FOTO
Drumul Expres Craiova- Pitești FOTO: Facebook/ Asociația Pro Infrastructura

Asociația Pro Infrastructură a publicat miercuri, 7 decembrie, imagini cu stadiul lucrărilor de pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Pitești.

”Șantierul este încă în fazele incipiente, undeva la 7-8% stadiu fizic. Termenul de finalizare este noiembrie 2024, adică 12 luni de proiectare și 24 de execuție calculate de la emiterea ordinului de începere din 15.11.2021.

Deocamdată nu s-a emis autorizația de construire pentru conexiunea modificată dintre DEx12 și A1 lângă Pitești, deci probabil că antreprenorul va primi extensie de timp”, a transmis Asociația Pro Infrastructură pe pagina de Facebook.

Constructorul, UMB, trebuie să termine lotul vecin (Slatina-Colonești) în decembrie 2023 (sau mai devreme), dar șoferii pot folosi doar segmentul Valea Mare-Negreni, la Colonești nefiind prevăzut un nod rutier, precizează API.

31,81 kilometri dintre Oarja/Catanele și Colonești SURSA: Ascociația ProInfrastructura

”Așadar solicităm constructorului și oficialilor CNAIR să facă toate demersurile tehnice și birocratice pentru a inaugura cât mai rapid secțiunea Colonești-Albota. Un obiectiv complet rezonabil pentru acest lucru este primăvara anului 2024, sfârșit de 2023 fiind doar un vis, astfel încât șoferii să circule neîntrerupt pe DEx12 între Balș Vest și Albota cel mai târziu în luna mai 2024, iar conexiunea la Autostrada A1 să se facă (până) în noiembrie-decembrie 2024, în termenul contractual”, se mai arată în postarea experților în Infrastructură.

Tronsonul București–Pitești din A1 reprezintă prima autostradă din România, cei 96 de kilometri care leagă cele două orașe fiind construiți în perioada 1967-1972.

#drum expres Craiova Pitesti, #stadiu lucrari, #lotul 4, #asociatia pro infrastructura, #infrastructura rutiera , #infrastructura
Comentarii
Poza Sulampahar
Sulampahar
rank 4
Romanii mei frecara tziparul vreo 15 de ani pana Ford
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5