S-a deschis încă o porțiune din drumul expres Craiova-Pitești. Cât timp câștigă șoferii VIDEO

Joi, 28 Iulie 2022, ora 10:21
9147 citiri
S-a deschis încă o porțiune din drumul expres Craiova-Pitești. Cât timp câștigă șoferii VIDEO
Traficul a fost inaugurat joi, 28 iulie FOTO Pro Infrastructura / Marius Pătrulescu

S-a inaugurat porțiunea de drum expres dintre Slatina și Balș, cu o lungime de 40 de kilometri. Acest tronson cuprinde și centura de ocolire a municipiului Slatina.

Recepția lucrărilor la cel de-al doilea lot, Piatra Olt-Slatina, s-a făcut miercuri, iar de joi dimineață șoferii pot deja circula pe acest drum. Segmentul de drum expres care permite ocolirea municipiului va scoate din oraş traficul greu.

"Împreună cu cei 18,5 dintre Piatra Olt și limita cu tronsonul 1 la vest de Balș inaugurați pe 21 aprilie, cei 21,35 de kilometri care ocolesc Slatina sunt primii kilometri de drum expres veritabil din România și sunt o gură de oxigen atât pentru șoferii aflați în tranzit care economisesc cel puțin o oră, cât mai ales pentru locuitorii celor două orașe", scriu cei de la Asociația Pro Infrastructura.

Potrivit Digi24, șoferii aflați în tranzit ar putea economisi până la o oră ca urmare a inaugurării noului tronson.

Tronsonul 2 are o lungime de aproape 40 de kilometri, cu punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final Municipiul Slatina, la intersecția cu DN 65. Acesta traversează teritoriile administrative ale localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare.

Drumul Expres Craiova - Pitești este împărțit în 4 tronsoane. Va avea o lungime de peste 121 km și câte 2 benzi pe fiecare sens. Vor fi realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje.

Probleme la tronsonul 1 Craiova-Balș

Primul lot, Balș-Piatra Olt, a fost deschis în aprilie. Constructorul, UMB, mai are în lucru tronsoanele 3 și 4 ale drumului expres, care ar urma să fie gata anul viitor.

Sunt însă probleme la tronsonul 1 Craiova-Balș. Constructorul, Tirrena Scavi, a primit certificate negativ pentru că întârzie lucrările.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, recent, după o vizită făcută la șantierul Drumului Expres că acest tronson nu va fi gata la timp. Constructorului i-ar putea fi reziliat contractul dacă nu se mobilizează.

Drumul Expres Craiova- Pitesti, primul de acest fel din Romania, va avea o lungime totală de 121 kilometri. Șoferii vor putea circula pe el cu o viteză maximă de 120 kilometri la oră.

Eveniment Quarterly Report

La cât a ajuns deficitul bugetar după primele opt luni ale anului. Ținta pe anul acesta este de 4,4 la sută din PIB
La cât a ajuns deficitul bugetar după primele opt luni ale anului. Ținta pe anul acesta este de 4,4 la sută din PIB
Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 2,65% din PIB după primele opt luni ale anului, la 42,19 miliarde de lei, faţă de 32,98 miliarde de lei, respectiv 2,34% din PIB aferent...
România a primit 2,76 miliarde de euro, a doua tranșă din PNRR. Ce reforme cheie vor fi posibile cu ajutorul banilor
România a primit 2,76 miliarde de euro, a doua tranșă din PNRR. Ce reforme cheie vor fi posibile cu ajutorul banilor
Comisia Europeană a efectuat a doua plată de 2,76 miliarde EUR către România în cadrul mecanismului de redresare și de reziliență (PNRR), potrivit unui comunicat al executivului european....
#drum expres, #drum expres Craiova Pitesti, #Pro Infrastructura, #centura ocolitoare , #infrastructura