Cererea de haine practice pentru drumeții s-a triplat de la începutul verii 2022

Advertorial
Joi, 11 August 2022, ora 11:56
3570 citiri
Cererea de haine practice pentru drumeții s-a triplat de la începutul verii 2022
FOTO Pexels

De ceva timp, vacanțele la oraș sunt tot mai des înclocuite prin vacanțe la mare sau la munte. Și dacă plecarea la mare este ceva deja firesc pentru români, din categoria distracțiilor mai recente fac parte călătoriile la munți. Totodată, aici se conturează și o anumită provocare - deoarece nu suntem acomodați cu asemenea călătorii, deseori ne confruntăm cu întrebarea în ce să ne îmbrăcăm atunci când mergem la munți.

Români si haine pentru drumeții

O vacanță la munți se deosebește de alte vacanțe prin faptul că, pe partea de outfit, aici trebuie să ai grijă nu doar de stil, dar și de partea practică a hainelor. Odată cu începerea sezonului estival 2022, conform site-ului Promo-Codes s-a observat o creștere a interesului românilor față de ofertele magazinelor de haine - atât a magazinelor cu haine practice pentru drumeții, cât și a celor cu haine casual. Din an în an românii abordează tot mai responsabil și tot mai complex pregătirea bagajelor, pe care urmează să le ia în vacanță.

De asemenea, și acum există un interes crescut al românilor pentru reduceri și promoții. Potrivit aceluiași site, 27% dintre vizitatorii site-ului au folosit un cod reducere Footshop în ultima săptămână.

A doua cea mai populară promoție pentru pregătirea pentru o vacanță la munte în vara 2022 este un vouchere Decathlon.

De ce este important să iei cu tine haine pentru drumeții?

Conform statisticilor, 2 din 3 români se ghidează după haine casual ale unor branduri celebre atunci când cumpără haine, dar pentru drumetiile la munte aleg cel mai adesea haine confortabile și nu se uită la brand.

În ceea ce privește elementele de garderobă preferate de către români, observăm același interes față de tricourile și cămășile din bumbac. Acestea rămân a fi populare datorită caracteristicilor sale pe parte de comoditate, dar și datorită caracteristicilor termice excelente - se poartă bine și la mare, și la munți.

Previziuni pentru 2023

Deoarece vacanțele la munți capătă tot mai multă popularitate în rândul românilor, cel mai curând, sejururile la munte vor fi actuale și în 2023. Din acest considerent, experții prevăd o creștere a interesului față de hainele specializate pentru drumeții de munte, dar și față de hainele casual din bumbac. Cămașele și tricourile vor rămâne actuale și în cazul călătoriilor în munți, deoarece, chiar dacă pleci în drumeții, vei avea nevoie, oricum, de o ținută casual pentru plimbările aferente drumețiilor pe care le vei face.

Citește și:
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averile declarate de aleșii în funcții publice au fost întotdeauna subiect de discuție, cu atât mai mult după numeroasele scandaluri și conflicte de interese în care aceștia nu au putut...
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Fostul secretar de stat Cătălin Boboc a anunțat marți seară, 4 octombrie, că demisionează din PNL, în urma scandalului privind branşarea ilegală la rețeaua electrică a unui imobil din...