UPDATE Situația drumurilor blocate din cauza zăpezii. Stare de alertă în Vrancea. Blocaje imense pe drumul european E85 VIDEO

Sambata, 28 Ianuarie 2023, ora 18:01
18537 citiri
UPDATE Situația drumurilor blocate din cauza zăpezii. Stare de alertă în Vrancea. Blocaje imense pe drumul european E85 VIDEO
Drum cu circulația blocată de zăpadă FOTO ISU

Centrul Infotrafic a anunţat că sâmbătă dimineaţă, 28 ianuarie, traficul este închis pe mai multe drumuri şi au fost impuse restricţii de tonaj din cauza zăpezii viscolite.

UPDATE 20.32 În județele Buzău, Vrancea, Brăila, Galați, pompierii au acționat pentru preluarea a 4 gravide, blocate în autoturisme și transportarea acestora, în condiții de siguranță, la cele mai apropiate unități sanitare pentru îngrijiri medicale de specialitate, precum și pentru preluarea altor 2 persoane care necesitau dializă.

În ceea ce privește traficul rutier, 10 drumuri naționale sunt blocate din cauză zăpezii (DN 22/BZ, DN 2C/BZ, DN 23B/VN, DN 2N/VN, DN 23A/VN, DN 23/BR, DN 2R/VN, DN 2L/VN, DN 2M/VN, DN 25/GL) și 37 drumuri județene (DJ 203C/BZ, DJ 203G/BZ, DJ 102H/BZ, DJ 202/BZ, DJ 203/BZ, DJ 214A/BZ, DJ 203I/BZ, DJ 203D/BZ, DJ 220/BZ, DJ 713/DB, DJ 204P/VN, DJ 204B/VN, DJ 202F/VN, DJ 202E/VN, DJ 204L/VN, DJ 204E/VN, DJ 205C/VN, DJ 205E/VN, DJ 204E/VN, DJ 204D/VN, DJ 205L/VN, DJ 242E/GL, DJ 251G/GL, DJ 254/GL, DJ 253/GL, DJ 255/GL, DJ 251/GL, DJ 119A/BC, DJ 211/BR, DJ 203/BR, DJ 203T/BR, DJ 203A, DJ 244A, DJ 284A, SJ 243B, DJ 713/DB, și DJ 251G/GL).

La acest moment, intervențiile salvatorilor continuă în județele Bacău, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Vaslui și Vrancea pentru deblocarea autovehiculelor rămase blocate în zăpadă, cât și pentru degajarea copacilor căzuți pe carosabil.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică se înregistrează întreruperi în 122 localități din 7 județe (AG, BR, BZ, DB, GL, PH și VN), însă echipe specializate se află în teren pentru remedierea situației în cel mai scurt timp și revenirea la starea de normalitate.

Astfel, situația este în dinamică, iar evoluția acesteia va fi atent monitorizată pentru dispunerea imediată a măsurilor care se impun, astfel încât situațiile de urgență înregistrate să fie gestionate în mod eficient.

UPDATE 17.39 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, sunt închise circulației publice următoarele drumuri naționale:

DRUMURI NAȚIONALE CU CIRCULAȚIE ÎNCHISĂ:

DN 22 Brăila, județul Brăila – Râmnicu Sărat, județul Buzău;

DN 23B Măicănești, județul Vrancea – limita județul Buzău;

DN 2N Bogza – Jitia, județul Vrancea;

DN 23A Milcovul – Ciorăști, județul Vrancea;

DN 23 Brăila, județul Brăila – Focșani, județul Vrancea;

DN 2R Jitia – Vintileasca, județul Vrancea;

DN 2L Tișița – Soveja, județul Vrancea;

DN 2M Odobești – Butucoasa, județul Vrancea;

DN 25 Șendreni – Hanu Conachi, județul Galați;

DN 24D, între loc. Băleni și Tulucești, județul Galați;

DN 11A, între loc. Bârlad și Ivești, județul Vaslui.

DRUMURI CU TRAFIC RESTRICȚIONAT (auto cu masa mai mare de 7,5 tone):

- DN 2 Obrejița - Adjud/VN;

- DN 2D Focșani - Greșu/VN;

- toate drumurile naționale din județul Brăila, cu excepția DN 22B, unde restricția este permanentă, de 3,5 tone;

- în județul Galați, pe următoarele drumuri naționale: DN 24D, DN 25 și DN 26.

DRUMURI CU TRAFIC RESTRICȚIONAT (auto cu masa mai mare de 4,5 tone):

- DN 24 Tișița/VN – Cosmești/GL;

- DN 11A Adjud-Vechi - Podu Turcului/VN.

DRUMURI CU TRAFIC RESTRICȚIONAT (auto cu masa mai mare de 3,5 tone):

- DN 2 în județul Buzău, de la limita jud. Ialomița – limită jud. Vrancea;

- DN 67C, între Curbăt și Șugag, județul Alba, între orele 17:00-09:00, zilnic, până în luna martie anul curent.

Portul Midia și Bara Sulina rămân închise atât pentru transportul maritim, cât și pentru cel fluvial, celelalte porturi fiind redeschise.

UPDATE 13.44 În județul Buzău, unul dintre județele unde au fost înregistrate efecte meteo considerabile, pompierii au intervenit pentru preluarea a 2 gravide, blocate în autoturisme. Acestea au fost transportate în siguranță la cele mai apropiate unități sanitare. Pacientele sunt stabile.

Totodată, forțe ale ISU Buzău au acționat pentru preluarea și predarea către unor echipaje medicale a unei persoane care necesită dializă. Aceștia au acționat cu o autospecială de primă intervenție și o șenilată.

De asemenea, în Vrancea pompierii au preluat și transportat 2 gravide, stabile, către unități sanitare apropiate, respectiv către echipaje medicale speicializate.

UPDAET 13.05 Prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici, a solicitat sâmbătă, 28 ianuarie, instituirea stării de alertă în judeţ, din cauza ninsorilor abundente și a viscolului care afectează zona.

„Tocmai ce am încheiat o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă privind solicitarea declarării stării de alertă la nivelul judeţului Vrancea pentru înlăturarea efectelor căderilor abundente de zăpada şi a viscolului care încă mai persistă în zona de sud a judeţului”, a declarat Halici, într-o conferinţă de presă.

UPDATE 10.50 În acest moment, mai multe echipaje de jandarmi acționează pe DN 85 pentru a acorda sprijin tuturor celor care întâmpină dificultăți din cauza vremii nefavorabile.

Până în acest moment, a fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a deszăpezi 11 autovehicule și 3 tiruri care rămăseseră blocate în zăpadă.

Vă reamintim că în mai multe județe din țară sunt în vigoare coduri de ninsori puternice și viscol. Pentru siguranța dumneavoastră, vă recomandăm ca, înainte să plecați la drum, să vă informați asupra stării vremii și a itinerariului de deplasare.

Știrea inițială

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că, din cauza zăpezii viscolite, ca măsură preventivă, a fost închisă circulaţia pe următoarele drumuri naţionale:

1. DN 2 Căldăruşeanca – Râmnicu Sărat, judeţul Buzău;

2. DN 22 Râmnicu Sărat – Băile, judeţul Buzău;

3. DN 2C Costeşti – Padina, judeţul Buzău;

4. DN 23B Măicăneşti – Ciorăşti, judeţul Vrancea;

5. DN 2N Bogza – Jitia, judeţul Vrancea;

6. DN 23A Milcovul – Ciorăşti, judeţul Vrancea;

7. DN 23 Olăneasca, judeţul Brăila – Mândreşti, judeţul Vrancea;

8. DN 23B Măicăneşti – Codreşti, judeţul Vrancea;

9. DN 2R Jitia-Vintileasca, judeţul Vrancea;

10. DN 2L Tişiţa – Soveja, judeţul Vrancea;

11. DN 2M Focşani – Butucoasa, judeţul Vrancea.

În plus, circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone a fost restricţionată pe următoarele artere rutiere:

1. DN 2 Obrejiţa - Adjud, judeţul Vrancea;

2. DN 2D Focşani - Greşu, judeţul Vrancea;

3. DN 24 Cosmeşti, judeţul Galaţi – Tişiţa, judeţul Vrancea;

4. DN 11A Adjud - Podu Turcului, judeţul Vrancea.

5. DN 22 Râmnicelu, judeţu Buzău – Brăila, judeţul Brăila;

6. Toate drumurile naţionale din judeţul Tulcea.

7. Anumite sectoare ale DN21 (Brăila – Bărăganu), DN 21A (Bărăganu) şi 2B (Vizireni – Şendreni)

Circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone a fost restricţionată pe:

1. DN 22B Brăila, judeţul Brăila – Galaţi, judeţul Galaţi.

Pe DN 6, la kilometrul 425+850 de metri, în zona localităţii Armeniş, un copac a căzut pe suprafaţa carosabilă, blocând sensul de mers Caransebeş – Orşova.

Potrivit Infotrafic, sunt semnalate precipitaţii sub formă de ninsoare, cu depunere de zăpadă pe partea carosabilă pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti (km 10 - 64), A2 Bucureşti – Constanţa (km 10 - 105), A3 Bucureşti – Ploieşti (43 - 68), în judeţele aflate sub atenţionările cod galben şi portocaliu, precum şi în municipiul Bucureşti. Se acţionează constant cu utilaje de deszăpezire şi material antiderapant.

Toate porturile de la Marea Neagră rămân închise atât pentru transportul maritim, cât şi pentru cel fluvial, din cauza vântului puternic.

”Pentru o circulaţie în siguranţă în condiţii de iarnă, sfătuim ferm şoferii să circule cu multă atenţie, adoptând constant o conduită preventivă pe tot parcursul traseului, să aibă autovehiculele echipate corespunzător, să nu efectueze depăşiri periculoase sau manevre riscante şi să respecte restricţiile impuse”, a transmis Centrul Infotrafic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#drumuri inchise zapada, #Infotrafic, #viscol Romania, #restrictii circulatie , #infotrafic