Mai multe tronsoane de drumuri naţionale din Buzău, închise din cauza viscolului puternic. Sfaturile polițiștilor, dacă trebuie să plecați de acasă

Sambata, 04 Februarie 2023, ora 21:07
2884 citiri
Mai multe tronsoane de drumuri naţionale din Buzău, închise din cauza viscolului puternic. Sfaturile polițiștilor, dacă trebuie să plecați de acasă
Drumurile au fost închise și săptămâna trecută FOTO CNAIR

Mai multe tronsoane de drumuri naţionale vor fi închise sâmbătă noaptea din cauza viscolului puternic care se înregistrează în judeţul Buzău.

Conform prefectului judeţului Buzău, Daniel Marian Ţiclea, începând de sâmbătă, de la ora 20.15 se închide DN2E85 km 115 Buzau - până la limită cu judetul Vrancea.

De la aceeaşi oră se va închide DN 22 Râmnicu Sărat- limita cu Brăila iar de la ora 20.40 nu se va mai circula nici pe DN2B Buzău - limita cu judetul Brăila.

Restricţii vor fi impuse şi pe DJ 203 Valea Râmnicului -Ziduri -Balaceanu -limita cu judeţul Brăila.

Conform prefectului judeţului, toate aceste tronsoane de drum vor fi închise din cauza viscolului, a izibilităţii scăzute sub 50 m, conditiile fiind improprii desfăşurării traficului în siguranţă.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, au fost închise următoarele tronsoane de drumuri:

1. DN2E85 Buzău (jud. Buzău) - limita cu jud. Vrancea;

2. DN22 Râmnicu Sărat (jud. Buzău) - limita cu jud.Brăila;

3. DN2 B Buzău (jud. Buzău) – Brăila (jud. Brăila).

„Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător, cu anvelopele de iarnă!

Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

În condiții de trafic intens, păstraţi-vă calmul, respectați toate regulile de circulație şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii/ceții/lapoviţei/ninsorii, folosirea luminilor de către toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente rutiere.

Curăţaţi farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare”, a transmis IGPR.

#drumuri inchise zapada, #drumuri inchise buzau, #viscol , #meteo