Drumuri închise din cauza vremii. Poliția recomandă atenție maximă

Duminica, 05 Februarie 2023, ora 07:12
3093 citiri
Drumuri închise din cauza vremii. Poliția recomandă atenție maximă
Drum închis din cauza zăpezii FOTO IGSU

Ninsorile și temperaturile scăzute au continuat au creat probleme pe unele drumuri, inclusiv pe autostrăzi. Polițiștii le recomandă șoferilor să conducă cu prudență sporită.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, este închisă circulația pe următoarele tronsoane de drumuri:

- A1 Sibiu – Deva, tronsonul Boița – Cunța, județul Sibiu;

- DN 22 Râmnicu Sărat, județul Buzău - limita cu județul Brăila;

- DN 2B municipiul Buzău – limită județul Brăila.

Pe DN 2 Mărăcineni – Oreavul, județul Buzău și ieșire din municipiul Râmnicu Sărat – limită cu județul Vrancea, se circulă dirijat, controlat, cu antemergător.

Traficul este restricționat pentru autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone pe următoarele drumuri:

- DN 22 limită județul Buzău – municipiul Brăila;

- DN 2B limită județul Buzău – municipiul Brăila.

Traficul este restricționat pentru autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone pe:

- DN 2C Costești, județul Buzău – limită cu județul Ialomița.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare pe raza județelor Alba, Bacău, Buzău, Dolj, Gorj, Olt, Prahova, Sibiu și Vrancea, iar în județul Brăila sunt sectoare de drumuri unde partea carosabilă este alunecoasă din cauza poleiului.

Recomandîrile Poliției Rutiere:

Informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător. Nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă!

Dacă partea carosabilă este alunecoasă ori acoperită cu zăpadă, reduceți considerabil viteza pentru a putea opri în condiții de siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare este mult mai mare. Nu bruscați comenzile autovehiculelor, ci folosiți frâna de motor pentru încetinire!

Pentru evitarea blocajelor de trafic, nu vă angajați în depășirea coloanelor de autovehicule staționate și permiteți accesul utilajelor de deszăpezire!

Înainte de a pleca în călătorie, asigurați-vă rezerve de carburant, apă și hrană și luați în considerare amânarea deplasărilor nonurgente pe perioada manifestărilor meteorologice periculoase!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#drumuri inchise, #polei, #drumuri zapada, #ninsoare , #drumuri