Singurul drum rămas închis circulației rutiere din cauza condiiților meteo. Unde sunt restricții de tonaj UPDATE

Luni, 30 Ianuarie 2023, ora 08:23
1957 citiri
Singurul drum rămas închis circulației rutiere din cauza condiiților meteo. Unde sunt restricții de tonaj UPDATE
Zăpadă pe drumul spre Rânca FOTO: Facebook/ DRDP Craiova

DN 24D, între localitățile Băleni și Tulucești din județul Galați este singurul drum închis circulației rutiere din cauza condițiilor meteo, arată Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

UPDATE 8.42 Circulaţia pe A1, zona afectată de fenomenul de freezing rain, a fost deschisă luni dimineaţă, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), arată news.ro.

”În această dimineaţă, începând cu ora 03:00, după încetarea ploii îngheţate, drumarii au intervenit si au făcut posibilă circulaţia pe ambele sensuri ale A1 de la intrarea pe DN7 (Sibiu-Vâlcea) şi până la Km 237 (nod rutier Mohu). Menţionăm că fenomenul de ploaie îngheţată este semnalat şi în această dimineaţă în judeţul Sibiu până la ora 10:00!”, transmite CNAIR, precizând că ”ploaia îngheţată este un fenomen foarte greu de combătut pentru că materialele antiderapante sunt imediat acoperite de gheaţă”.

Reprezentanţii CNAIR solicită şoferilor să reducă viteza dacă trec prin zone cu ploaie iar pe autostrăzi să respecte recomandările afişate pe panourile de avertizare - reducerea vitezei la 60 km/h şi păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele din faţă.

”Acţionăm în permanenţă acolo unde situaţia o impune. Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, subliniază compania.

Știre inițială

Potrivit sursei citate, traficul este restricționat pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone) pe DN 24D, între Băleni și limită cu județul Vaslui.

Este semnalată burniță care favorizează depunerea poleiului pe mai multe artere rutiere din județul Dâmbovița, fără a fi semnalate evenimente rutiere în desfășurare.

Situația pe autostrăzi

Pe autostrada A2 București-Constanța, pe tronsonul kilometric 10-36 este semnalată ninsoare slabă, carosabilul fiind umed și nu sunt evenimente rutiere în desfășurare. Pe tronsonul kilometric 36-212 și pe autostrada A4 Ovidiu Agigea, carosabilul este parțial umed, fără precipitații.

Pe autostrăzile A1 București-Pitești, A3 București-Ploiești și A1 Sibiu-Deva nu sunt semnalate precipitații, iar vizibilitatea este bună.

Polițiști recomandă șoferilorca înainte de a pleca la drum să se informeze cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze şi să-și echipeze maşina corespunzător.

”Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe. În condiții de trafic intens, păstraţi-vă calmul, respectați toate regulile de circulație şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii/ceții/lapoviţei/ninsorii, folosirea luminilor de către toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente rutiere.

Curăţaţi farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare!”, mai precizează polișiștii, potrivit Centrului Infotrafic.

Se construiește un nou drum deosebit de important pentru România. Oficialii tocmai au făcut anunțul
Se construiește un nou drum deosebit de important pentru România. Oficialii tocmai au făcut anunțul
La 34 de ani de la Revoluție, România încă suferă, în privința lipsei infrastructurii rutiere. Totuși, Guvernul Marcel Ciolacu se bate cu pumnul în piept că în baza PNRR-ului, executivul...
Șoșoacă, primul discurs în Parlamentul European: ”Am băgat frica în ei”. Metsola i-a cerut de mai multe ori să încheie VIDEO
Șoșoacă, primul discurs în Parlamentul European: ”Am băgat frica în ei”. Metsola i-a cerut de mai multe ori să încheie VIDEO
Eurodeputata Diana Șoșoacă a cerut în primul său discurs din plenul Parlamentului European sistarea ajutorului militar acordat Ucrainei. Șefa PE a fost nevoită să îi ceară să lase liber...
#drumuri, #drum, #drum inchis, #circulatie rutiera, #zapada , #drumuri
  1. Risipă de apă în centrul Clujului în timp ce ARA cere românilor "să economisească fiecare picătură"
  2. Un cetățean străin a fost escortat de polițiști la aeroport și dat afară din UE
  3. De câte voturi are nevoie Ursula von der Leyen pentru un nou mandat la șefia Comisiei Europene. "Va fi la limită", cred experții
  4. Porturi din UE, căi ferate și rute maritime, modernizate cu sisteme inteligente. Investiția se ridică la câteva miliarde de euro
  5. Noi reguli pentru șoferi. Greșelile pentru care primeau doar avertisment vor fi sancționate cu amenzi
  6. Trump îi cere candidatului independent Robert Kennedy Jr să-l sprijine în cursa pentru Casa Albă. "Suntem cu mult înaintea individului"
  7. Vindeau brânză și lactate expirate. Au primit amenzi de peste 3 milioane de lei și le-au fost sechestrate tone întregi de produse
  8. Scandal la MAE. Sindicaliștii acuză o "umilire publică" prin numirea unui medic ginecolog în funcția de consul
  9. Zeci de cadavre de oi, la marginea unui oraș din estul țării. Animalele ar fi suferit de o boală extrem de contagioasă, iar o parte ar fi fost trimise la export
  10. Fosta guvernatoare a Găgăuziei candidează independent la alegerile prezidențiale din Republica Moldova VIDEO