Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ce tari europene mai au potential imobiliar?

Joi, 04 Februarie 2010, ora 20:07
1712 citiri
Ce tari europene mai au potential imobiliar?

Tarile din Europa Centrala si de Est au investit cumulat in imobiliare in ultimul trimestru din 2009 cu 215% mai mult decat in precedentele trei luni, fiind depasite doar de Italia, potrivit unui studiu al companiei de consultanta DTZ Echinox.

Volumul investiilor in imobiliare a fost in Italia in perioada octombrie-decembrie 2009 cu 432% mai mare decat in trimestru al III-lea, in timp ce Franta ocupa ultima pozitie in Top 3, cu un volum cu 145% mai mare, informeaza portalul money.ro.

De partea cealalta, volumul de investitii din Germania a coborat cu 3% in T4 din 2009, comparativ cu T3, de la 3.2 miliarde de euro, la 3.1 miliarde de euro (in T4 din 2009), in vreme ce in Marea Britanie se mentine acelasi trend descendent, inregistrand o scadere de 7% a volumului de investitii in imobiliare, in ultimul trimestru din 2009, fata de T3 al aceluiasi an, de la 7.4 miliarde de euro, la 6.9 miliarde de euro in T4, 2009.

Potrivit lui Magali Marton, Head of Continental Europe and Middle East Research DTZ Echinox, volumul investitiilor in Europa va avea o crestere de 80% in 2010, daca se va directiona capitalul disponibil, estimat la 106 miliarde de euro, catre oportunitati de investitii.

"In ultimul trimestru din 2009, investitorii au continuat sa se retraga catre pietele lor de origine, investitiile straine reprezentand numai 31% din totalul activitatii, fata de 35% in T3 2009. De la momentul de varf al pietei, procentul investitiilor straine a suferit un declin, de la 52% in 2007, la 45% in 2008 si 34% in 2009. Acest fapt ne demonstreaza ca investitorii prefera sa caute oportunitati pe pietele pe care le cunosc cel mai bine", a declarat Marton.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#studiu DTZ Echinox, #studiu investitii imobiliare, #top tari investitii imobiliare , #imobiliare