Care a fost cea mai scumpă vilă cumpărată de un român în Dubai. Pentru ce a plătit milioane de euro

Vineri, 29 Noiembrie 2024, ora 08:02
4677 citiri
Care a fost cea mai scumpă vilă cumpărată de un român în Dubai. Pentru ce a plătit milioane de euro
Dubai este o destinaţie populară pentru românii, iar unii au început să-și cumpere proprietăți FOTO Pixabay

O vilă exclusivistă, evaluată la 4,3 milioane de euro și dotată cu majordom personal, a fost cel mai scump imobil achiziționat de un român în Dubai în 2024, conform agenției imobiliare Simple Choices. Aceeași agenție a raportat că cea mai accesibilă proprietate cumpărată de români în acest an în Dubai a avut un preț de 160.000 de euro.

”În 2024, interesul românilor pentru achiziţionarea de apartamente în Dubai a crescut cu 20% comparativ cu aceeași perioada a anului trecut, pe fondul unor factori economici şi sociali specifici. Printre motivele pentru care tot mai mulţi români aleg să investească în proprietăţi imobiliare în Dubai se numără: creşterea atractivităţii pieţei imobiliare din Dubai, beneficiile fiscale, creşterea numărului de români care lucrează aici, stabilitatea economică, infrastructura de top, rentabilitatea investiţiilor imobiliare, diversitatea ofertei imobiliare, siguranţa, stabilitatea politică şi economică a ţării”, arată agenţia imobiliară.

Dubai este o destinaţie populară pentru românii care lucrează în străinătate, iar mulţi dintre aceştia au început să investească în imobiliare, având în vedere stabilitatea economică a oraşului şi perspectivele de creştere pe termen lung. De asemenea, Dubai a introdus diferite programe de vize pentru investitori, inclusiv vizele de rezidenţă pentru persoanele care cumpără proprietăţi imobiliare într-o anumită valoare. Acest lucru a fost un factor important pentru românii care vor să trăiască în Dubai pe termen lung şi să beneficieze de un statut de rezident.

”În 2024, cea mai ieftină proprietate vândută unor români de către agenţia Simple Choices a fost o garsonieră cu piscina aflată la 17 minute cu maşina de centrul Dubaiului, cu o valoare de 160.000 de euro. Foarte căutate sunt imobilele vândute de către un mare dezvoltator imobiliar unde un apartament ajunge la 260.000 euro. Cel mai scump imobil vandut unui român în acest an a fost o vilă exclusivistă aflată în Knightsbridge, în valoare de 4,3 milioane de euro, într-o comunitate exclusivistă aflată într-un cartier denumită Meydan. Românul a achiziţionat una din cele 66 de vile de lux, proprietatea sa are 650 mp, 6 dormitoare, piscină proprie de 13,5 mp. Această comunitate beneficiază de o lagună proprie, cu piscină şi plajă artificială, toate create sustenabil, iar toate vilele au câte un majordom privat englez“, a declarat Cristina Stoian, CEO Agenţia imobiliară Simple Choices.

Un alt atu, când vine vorba despre Dubai, este faptul că oferă un regim fiscal extrem de favorabil, fără taxe pe venit, fără impozit pe proprietate şi fără impozite pe câştigurile din vânzarea de proprietăţi. Aceste stimulente au atras mulţi investitori, inclusiv din România, care caută să îşi diversifice portofoliile şi să beneficieze de avantajele fiscale.

“Dubaiul a continuat să fie un hub economic şi financiar în regiunea Orientului Mijlociu, iar piaţa imobiliară a avut o evoluţie pozitivă în ultimii ani. În 2024, preţurile au fost ofertante pentru investitorii români, mai ales pentru cei care îşi doresc o proprietate de lux la preţuri accesibile comparativ cu alte oraşe din lume, precum Londra sau New York. În 2024, interesul românilor pentru achiziţionarea de apartamente în Dubai, ca a doua casă sau locuinţă de vacanţă, a continuat să crească datorită unui mix de factori economici, fiscali şi sociali favorabili. Dubai a devenit o destinaţie atractivă nu doar pentru vacanţe, ci şi pentru investiţii imobiliare, iar românii din diverse colţuri ale lumii au găsit în acest oraş o oportunitate de a-şi diversifica activele şi de a profita de stabilitatea economică şi avantajele fiscale ale emiratului”, declară Cristina Stoian.

În context regional, românii reprezintă o proporţie mai mică în comparaţie cu alte naţionalităţi, cum ar fi cei din India, Pakistan sau Regatul Unit. Totuşi, creşterea procentuală a achiziţiilor de case din partea românilor este remarcabilă şi reflectă o tendinţă de investiţii mai activă în piaţa imobiliară din Dubai, mai arată compania.

“Românii care cumpără locuinţe în Dubai reprezintă de fapt un mix de investitori, oameni de afaceri, expaţi, dar şi persoane care doresc o a doua casă într-un oraş modern şi sigur. În funcţie de scopul achiziţiei, aceştia preferă atât proprietăţi de lux, în zone exclusiviste, cât şi apartamente mai accesibile, într-o gamă variată de locaţii, de la zonele centrale de afaceri, până la locuinţele din apropierea plajelor. Aceştia sunt atraşi de apartamente de vacanţă sau vile pe plajă, de obicei în zonele Jumeirah Beach Residence (JBR), Palm Jumeirah sau Dubai Marina, care sunt foarte populare printre turişti şi expaţi”, adaugă ea.

Marele declin al creșterii economice din România în 2024, susținută doar de consum și gâtuită de împrumuturi făcute de Guvern pentru a „petici” deficitul
Marele declin al creșterii economice din România în 2024, susținută doar de consum și gâtuită de împrumuturi făcute de Guvern pentru a „petici” deficitul
Privind înapoi la datele creșterii economice a României din 2024, situația pare să se fi schimbat dramatic față de ultimii ani. Economia țării noastre a fost susținută aproape exclusiv...
La ce trebuie să fie atent viitorul Guvern pentru a scoate România din impas. Avertismentul economiștilor: ”Au schimbat taxele mai ceva decât cotele apelor Dunării”
La ce trebuie să fie atent viitorul Guvern pentru a scoate România din impas. Avertismentul economiștilor: ”Au schimbat taxele mai ceva decât cotele apelor Dunării”
Încep negocierile pentru formarea majorității parlamentare și pentru noul Guvern. Provocarea cea mai mare care le revine decidenților este economia țării, care și-a mai revenit odată cu...
#Dubai, #roman, #vila, #tranzactie imobiliara, #milioane euro , #locuinte
  1. Marele declin al creșterii economice din România în 2024, susținută doar de consum și gâtuită de împrumuturi făcute de Guvern pentru a „petici” deficitul
  2. La ce trebuie să fie atent viitorul Guvern pentru a scoate România din impas. Avertismentul economiștilor: ”Au schimbat taxele mai ceva decât cotele apelor Dunării”
  3. Lovitură din partea unor persoane: Îmbogățire colosală cu 26.000 de miliarde dolari
  4. Europa se ciocnește cu Trump: Oamenii președintelui îl împing de la spate să intervină brutal
  5. 2024, cel mai cald an înregistrat vreodată. Avertismentul oamenilor de știință
  6. Firmele rusești din România, afectate de războiul început de Putin. Pentru afacerile directe, veniturile sunt mai mici cu sute de milioane de lei
  7. Unde putem să ne investim banii dacă România intră în recesiune: ”Asta e întotdeauna cea mai sigură variantă”
  8. La români se scumpește, la americani se ieftinește. La ce preț derizoriu a ajuns benzina în SUA
  9. Ministrul Energiei anunță modernizarea Complexului Energetic Oltenia: ”În faţa agresiunii cu care România se confruntă, răspundem cu cele mai bune arme”
  10. UPDATE Atac cibernetic ransomware la Grupul Electrica. Avertisment cu privire la posibile mesaje suspecte primite de clienți