Dubaiul aduce Luna pe pământ. Proiectul îndrăzneț al unui antreprenor deasupra unei clădiri de 30 de metri

Vineri, 19 Mai 2023, ora 23:19
2592 citiri
Dubaiul aduce Luna pe pământ. Proiectul îndrăzneț al unui antreprenor deasupra unei clădiri de 30 de metri
Arhitecții contactați de Moon World Resorts s-au jucat cu locația Lunii/ FOTO: hungertv.com

Cine spune că nu poți ajunge la lună? Printr-un proiect imobiliar de 5 miliarde de dolari, Dubaiul plin de zgârie-nori vrea să aducă un simbol al cerului pe Pământ.

Antreprenorul canadian Michael Henderson își propune să construiască o replică a Lunii, de 274 de metri, deasupra unei clădiri de 30 de metri în Dubai, care găzduiește deja cea mai înaltă clădire din lume și alte minuni arhitecturale, scrie AP.

Proiectul lui Henderson, numit LUNA s-ar putea încadra cu ușurință în acest oraș-stat futurist. Dubai are deja o piață imobiliară încinsă, alimentată de bogații care au fugit de restricțiile impuse în țările lor de origine în timpul pandemiei de coronavirus și de rușii care caută refugiu pe fondul războiului Moscovei împotriva Ucrainei.

Și chiar dacă un ciclu anterior de expansiune și declin a văzut multe proiecte mărețe prăbușite, Henderson și alții sugerează că viziunea sa, finanțată de Moon World Resorts Inc., unde el este co-fondator, ar putea să nu fie atât de exagerată.

„Avem cel mai mare „brand” din lume”, a declarat Henderson pentru Associated Press, aluzie că luna în sine – corpul ceresc – era marca lui. „Opt miliarde de oameni ne cunosc marca și nici nu am început încă.”

Proiectul propus de Henderson include o stațiune în interiorul structurii sferice, completată cu un hotel de 4.000 de camere, un stadion capabil să găzduiască 10.000 de persoane și o „colonie lunară” care le-ar oferi oaspeților senzația că sunt efectiv pe satelitul Pământului.

LUNA ar fi așezată pe o clădire circulară asemănătoare unui piedestal și ar străluci noaptea. Henderson a discutat despre proiect la Arabian Travel Market la începutul lunii mai, în Dubai.

Deja, arhitecțiii contactați de Moon World Resorts s-au jucat cu locația Lunii, inclusiv pe Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, la o înălțime de 828 de metri. Alții au plasat-o la Dubai Pearl, un proiect care stagnează, aflat lângă arhipelagul Palm Jumeirah, creat de om, și Palm Jebel Ali, arhipelagul încă neterminat.

Alte proiecte majore

Nakheel, dezvoltatorul din spatele Palm Jebel Ali, a relansat planurile de dezvoltare pentru acesta. A dezvăluit, de asemenea, un plan de mai multe miliarde de dolari pentru a construi 80 de stațiuni și hoteluri pe insulele Dubaiului create de om.

Planul lui Henderson ar merge cu un pas mai departe decât alte proiecte în formă de glob, cum ar fi MSG Sphere, o cupolă de 2,3 miliarde de dolari acoperită de ecrane LED, care urmează să se deschidă în Las Vegas la sfârșitul acestui an.

Structura ar fi complet sferică și ar putea fi iluminată alternativ ca o lună plină sau semilună.

Planurile de a construi o altă sferă MSG la Londra au fost oprite după ce rezidenții au protestat față de poluarea luminoasă semnificativă și de perturbările pe care le-ar provoca structura.

„Este greu să mulțumești pe toată lumea”, a recunoscut Henderson.

Eveniment Quarterly Report

Interesul pentru apartamentele noi, în creștere în București, în timp ce oferta e în scădere. Cum au evoluat prețurile
Interesul pentru apartamentele noi, în creștere în București, în timp ce oferta e în scădere. Cum au evoluat prețurile
Cererea pentru apartamente noi din Bucureşti a înregistrat o creştere de 46% în cel de-al doilea trimestru al anului în curs faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce oferta...
Primul festival UNTOLD din Dubai va avea loc în perioada 15 - 18 februarie 2024. Abonamentele se pun în vânzare la 3 octombrie
Primul festival UNTOLD din Dubai va avea loc în perioada 15 - 18 februarie 2024. Abonamentele se pun în vânzare la 3 octombrie
UNTOLD îşi va face debutul în Orientul Mijlociu, la Expo City Dubai, între 15-18 februarie 2024. Prima rundă de 5.000 de abonamente pentru cele 4 zile şi 4 nopţi de festival vor fi puse în...
#Dubai, #imobiliare, #proiect LUNA, #zgarie nori, #Moon World Resorts Inc, #Michael Henderson , #stiri externe